Premieră pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Opereta „Țara surâsului” de Franz Lehar va reveni în repetoriul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

După mai bine de 10 ani opereta „Țara surâsului” de Franz Lehar revine în repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, cu două reprezentații, vineri 29 iunie și sâmbătă 30 iunie 2018, începând cu ora 18:30, în Sala Opereta.

Premiera absolută a avut loc la Teatrul Metropol din Berlin, pe 10 octombrie 1929. Premiera românească a avut loc în anul 1934.

Adusă în atenția publicului, de Ion Dacian, în 1965

 În perioada în care a condus destinele Teatrului de Opereta, maestrul Ion Dacian a adus în atenția publicului, în anul 1965, opereta romantică în 3 acte „Țara surâsului”. După un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, ne este prezentată o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză.

„Dacă ar fi să inventez un subtitlu pentru opereta „Țara surâsului” de Franz Lehar, acesta ar fi … „Povestea unei iluzii”. Iubirea europenei Lisa pentru prințul chinez Sou-Chong este o iluzie superbă la care fiecare femeie are dreptul să viseze.”, Anda Tabacaru – regizor artistic

„Intenția noastră a fost aceea de a crea un spectacol viu, adevărat, plin de romantism, cu accente de umor şi întâlniri tragice, ingrediente specifice operetei. Culoarea imaginii scenice este cea care formează aerul care uneşte aceste ingrediente, la fel precum muzica dă importanță şi greutate situațiilor dramatice.”, Arh. Cătălin Ionescu Arbore – scenograf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel