Urmărește emisiunea live
Premieră medicală la Institutul pentru Boli Cardio-Vasculare, CC Iliescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bolnav
Bolnav

La Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. CC Iliescu" din Capitală s-a realizat, în premieră, o procedură de asistare cardio-pulmonară percutană postoperatorie de tip ECMO (oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană pentru șoc cardiogen după o operație pe cord deschis). Intervenția a fost realizată de către o echipă complexă coordonată de către conf. dr. Șerban Bubenek.

Procedura de suplinire mecanică a cordului și plămânilor prin tehnica ECMO a decurs cu succes, pacienta fiind asistată corespunzător mai mult de 65 de ore la ATI. Pe plan mondial, până în prezent, au fost descrise sub 1. 6000 de cazuri ECMO post chirurgie cardiacă.

Implementarea aceste metode în România deschide calea unor progrese medicale în chirurgia cardiacă pediatrică și a adultului, a tratamentului de urgență a infarctului de miocard complicat în stop cardiac, dar șiu în terapia insuficienței rewspiratorii severe, se arată într-un comunicat primit de la Institutul CC Iliescu din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel