Premieră la Teatrul Regina Maria, din Oradea: Fiul, de Florian Zeller, în regia lui Bobi Pricop
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Teatrul Regina Maria din Oradea anunță prima premieră a Trupei Iosif Vulcan din stagiunea 2022-2023: „Fiul”, de Florian Zeller, regia Bobi Pricop. 

Premiera va avea loc miercuri, 12 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Transilvania, în cadrul Festivalului „Portret de autor”, secțiunea „Portret de autor Florian Zeller”. 

Florian Zeller, dramaturg, scenarist și regizor, este deja un nume celebru în sfera culturii teatrale și cinematografice, mai ales pentru trilogia „Mama”, „Tatăl” și „Fiul”. A debutat ca scenarist și regizor de film în anul 2020, cu filmul „Tatăl”, o adaptare după piesa sa de teatru, care a avut un succes impresionant și care i-a adus Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat. Filmul „Fiul”, de asemenea o adaptare după piesa de teatru, a debutat la Festivalul de Film de la Veneția în luna septembrie și urmează să apară în cinematografe începând cu 11 noiembrie 2022. 

„Fiul este ultima piesă din trilogia lui Florian Zeller și cred eu, un text care deschide o conversație foarte importantă și necesară despre poveștile pe care ni le spunem, sănătatea mintală și conștientizarea traumelor pe care le dăm mai departe, consideră regizorul Bobi Pricop. În nucleul pe care l-a construit Zeller, începând cu „Tatăl”, „Mama” și acum „Fiul”, mi se pare extrem de valoros modul în care aduce în scenă mecanismele universale ale minții, tipare generaționale, diferite forme de atașament, percepții despre lume și labirintul acesta relațional, primar, pe care încercăm cu toții să-l navigăm, fiecare cu resursele sale”, explică Bobi Pricop.

Regizorul Bobi Pricop, renumit în peisajul teatral românesc pentru curajul cu care explorează noi teritorii ale imaginarului artistic, se află la cea de-a doua colaborare cu echipa Teatrului Regina Maria. Publicul orădean este familiarizat cu viziunea sa regizorală atât din spectacolul „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” pus în scenă la Oradea în 2015, cât și din spectacolele invitate și premiate în cadrul câtorva ediții ale Festivalului Internațional de Teatru Oradea (FITO). 

Echipa de creație a spectacolului este completată de tânăra scenografă Oana Micu, aflată la cel de-al nouălea proiect dintr-o colaborare cu tradiție în formula scenograf-regizor alături de Bobi Pricop și de Eduard Gabia, un artist talentat și plurivalent, care creează universul sonor al spectacolului. Ambii se află la prima lor colaborare cu Teatrul Regina Maria. 

Un adolescent, în distribuția spectacolului

Din distribuție fac parte actorii Richard Balint (Pierre), Corina Cernea (Anne), Alina Leonte (Sofia), Șerban Borda (Doctor) și Sorin Ionescu (Infirmier), cu participarea specială a lui Robert Balint în rolul Nicolas. „Mi-am dorit ca din distribuția spectacolului să facă parte un adolescent, pentru că vine cu un tip de energie și de raportare la lume care mi se pare esențial pentru poveste, iar relația tată-fiu din spectacol devine cu atât mai valoroasă. Aceasta este marea provocare la un astfel de text – am vrut să creăm un cadru narativ pentru conflictul profund care nu se vede, care nu se rostește, care se petrece dincolo de ușile închise și de zidurile ridicate”, spune Bobi Pricop.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 14 ani!

Premiera este deja sold out, iar următoarele două reprezentații vor avea loc în 28 și 29 octombrie, de la ora 19, la Sala Transilvania. Biletele pot fi achiziționate de la agenția teatrului, deschisă marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri între orele 10:00-14:00 și sâmbătă între orele 11:00-13:00, online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Sala Transilvania (în limita locurilor disponibile).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel