"Nimeni nu pregăteşte mai bine jamon-ul ca Spania, iar cel propus de Cinco Jotas este cu adevărat special", a declarat maestrul bucătarul austriac, chef Wolfgang Puck, care de 25 de ani se ocupă de meniul evenimentului.
"Este absolut perfect. Invitaţii se vor simţi ca în cel mai bun restaurant din Spania. Este un cadou. Este prima oară când îl aducem de la această firmă, dar nu va fi şi ultima", a asigurat el. În 2011, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a cheltuit 54.000 de dolari pe 90 de jamboane întregi de la o altă marcă spaniolă.
Gala Premiilor Oscar, 1.500 de invitaţi
Academia a precizat că sunt pregătite cinci jamboane întregi disponibile pentru cei 1.500 de invitaţi de la petrecere, deşi María Castro, responsabila cu comunicaţiile a firmei Cinco Jotas, a subliniat că au fost aduse în total zece, pentru a suplimenta eventuala cerere.
Jamon-ul va fi servit pe mici platouri alături de alte opţiuni, precum conopidă caramelizată, stafide aurii, caju, migdale, pere asiatice, salată de grapfruit, brânză burrata şi frunze de rucola.
VEZI ȘI Oscar 2019. Premii Oscar acordate în pauză publicitară. Val de reacții
Vor fi serviţi şi 7,5 litri de vin desert Pedro Ximénez, potrivit Academiei. Vinurile obţinute din soiul de struguri din care este făcut (Pedro Ximenez) sunt folosite pentru a îndulci sherry-urile spaniole şi sunt rar scoase pe piaţa comercială.
Ca platouri calde sunt propuse clasicul meniu Puck cu cartof copt umplut cu caviar, plăcintă de pui cu trufe negre, muşchi de vită wagyu (sunt pregătite 240 de kilograme) şi o amplă gamă de sushi, stridii, fructe de mare şi deserturi delicioase.
Nu vor lipsi nici platourile tradiţionale cu pizza artizanală (400) şi deja clasicile figurine din ciocolată reprezentând silueta "unchiului Oscar" (6.500).
CITEȘTE ȘI Nominalizat la Oscar, respins de trei ori la intrarea în SUA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol