PREMIERĂ la mitingurile din România. Angajaţii Nestle, protest la Bucureşti. Apel la Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Guvern Dăncilă remaniere
Guvern Dăncilă remaniere
Angajații fabricii Nestle Timișoara, reprezentați de Sindicat si Federație vor protesta vineri, 29 martie intre orele 10,00-12,00 la poarta sediului central al Companiei Nestle din Bucureşti.

In semn de nemulțumire față de refuzul continuu al reprezentantilor companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea unor pachetelor sociale compensatorii, la fel ca in alte state membre ale Uniunii Europene, sindicatul impreuna cu federatia organizeaza un protest la sediul central din Bucuresti, anunţă Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară într-un comunicat de presă.

"Daca cerintele sindicalistilor nu vor fi onorate, se va trece la actiunu extreme ale unor reprezentanti ai sindicatului din companie, care la o data ce va fi anuntata ulterior, vor intra in GREVA FOAMEI. Actiunile au inceput in data de 12.03. 2019 cand toti angajatii au purtat banderola la mana in semn de protest, iar din data de 18.03.2019, zilnic, intre orele 15,00-17,00, in fata fabricii se scandeaza impotriva companiei si a faptului ca factorii de decizie din Romania sunt neputinciosi si dezinteresati in fata de actiunilor de distrugere a companiilor si a locurilor de munca.

Organizatia noastra are sprijinul Uniunii Internaționale a lucratorilor din Alimentatie, Agricultura, Hoteluri, Restaurante, Catering si Tutun, (IUF), organizatie internationala la care FSIA – SINDALIMENTA este membră. Aceasta a decis să sprijine mișcările de protest ale muncitorilor români. De asemenea, IUF a solicitat companiei NESTLE intalnirea de urgența a reprezentanților Comitetului European de Intreprindere (EWC), la care a participat si vicepresedintele sindicatului, d-nul Doru Cicortas, membru al acestui organism. Cerințele angajatilor Nestle au fost prezentate la GENEVA, dar se pare ca jocurile si interesele managerilor din spatele negocierilor oficiale sunt mai puternice", se arată în documentul transmis de către FSIA-SINDALIMENTA.

Apel către Guvern

"FSIA-SINDALIMENTA a solicitat IUF, adoptarea unei masuri generale, care sa vina in sprijinul angajatilor. Astfel, in situatia inchiderii definitive a unor companii, indiferent de tara in care aceasta are fabrici, sa se acorde tuturor angajatilor drepturi sociale egale. De asemenea, o propunere asemanatoare, alaturi de altele importante pentru construcția unei protectii sociale reale,  s-a dorit a fi discutata si cu Ministrul Muncii si Justitiei Sociale. Din pacate insa, dezinteresul manifestat de catre acesta nu a făcut posibila discutia. Consideram ca aceasta lipsa de interes nu poate conduce decat la o mai mare migratie a fortei de munca dinspre Romania catre statele membre UE.

FACEM apel la GUVERNUL Romaniei, inclusiv la fortele politice parlamentare, sa acționeze unitar și in regim de urgență pentru modificarea Legii Dialogului Social, Legea nr. 62/2011, republicata, avand in vedere toate proiectele cu propuneri depuse. MUNCITORII ROMANI TREBUIE PROTEJATI! NUMAI AȘA VOM REUSI SA SALVAM FORTA DE MUNCA DIN ROMANIA SI SA OBȚINEM TRAIUL DECENT PE CARE NI-L DORIM DE PESTE 25 DE ANI !", se arată în comunicatul de presă al FSIA-SINDALIMENTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel