Premieră la Eurovision 2014, în seara în care România va concura în semifinale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cea de-a 59-a ediție a Concursului Muzical Eurovision , ce se va desfășura în Copenhaga, Danemarca, este marcată de două premiere, una dintre ele având loc chiar în seara în care România va concura în ultima semifinală a show-ului.

Pentru prima dată în istoria Eurovision, organizatorii show-ului au permis unui reprezentant al Australiei să cânte pe scena celei mai importante competiţii muzicale internaţionale, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Evenimentul va avea loc la pauza ultimei semifinale de pe 8 mai, când va evolua și România. 

"Australia va participa la pauză, în a doua semifinală. Ne-au întrebat în repetate rânduri dacă pot să participe pentru că iubesc foarte mult acest concurs. Astfel că în acest an le-am dat permisiunea de a participa" a explicat pe site-ul oficial al competiției Mikke Bech, directorul ediției din acest an, care va avea loc la Copenhaga.

La Eurovision Song Contest 2014, România va fi reprezentată, pentru a doua oară, de Paula Seling si Ovi, cu piesa "Miracle". Ei vor intra în a doua semifinală a concursului, care se va desfasura pe 8 mai, în timp ce prima semifinală va avea loc pe 6 mai. Finala internațională a concursului Eurovision 2014 va avea loc pe 10 mai.

O altă premieră care va marca ediția din acest an a Eurovision este reprezentată de echipa prezentatorilor. Va fi prima oară când concursul va fi prezentat de un trio format din doi bărbați și o femeie, respectiv Lise Rønne, Nikolaj Koppel și Pilou Asbæk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel