Premieră în Marea Britanie. Numărul persoanelor LGBTQ+ a putut fi măsurat în Anglia și Țara Galilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Premieră în Marea Britanie. Numărul persoanelor LGBTQ+ a putut fi măsurat în Anglia și Țara Galilor/ Fotografie de la Lukas, Pexels
Premieră în Marea Britanie. Numărul persoanelor LGBTQ+ a putut fi măsurat în Anglia și Țara Galilor/ Fotografie de la Lukas, Pexels
Peste 1,3 milioane de persoane din Anglia și Țara Galilor se identifică ca lesbiene, gay sau bisexuale, au dezvăluit pentru prima dată datele recensământului de acolo.

Pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste, mai mult de 1,5% - 748.000 - se identifică ca fiind gay sau lesbiene și 624.000 (1,3%) ca bisexuale.

Aproximativ 165.000 de persoane se identifică ca având „alte” orientări sexuale, scrie BBC.

Și 262.000 de persoane (0,5%) au spus că identitatea lor de gen este diferită de sexul înregistrat la naștere.

Acesta este primul recensământ care a întrebat oamenii despre orientarea lor sexuală și identitatea de gen.

Recensământul, care a avut loc în Anglia și Țara Galilor la 21 martie 2021, oferă o imagine a populației. Populația totală a Angliei și Țării Galilor este de aproximativ 59,6 milioane.

Înainte de a fi distribuite, guvernul a spus că informațiile vor oferi dovezi despre inegalități pentru a combate mai mult discriminarea și a îmbunătăți deciziile luate în ceea ce privește îngrijirea sănătății, educația, ocuparea forței de muncă și serviciile sociale pentru persoanele LGBTQ+.

Completarea acestei secțiuni a recensământului a fost voluntară.

Brighton and Hove a fost autoritatea locală cu cel mai mare procent de persoane identificate ca LGB+ (10,7%).

Șapte dintre celelalte autorități locale din top 10 au fost din Londra.

În Țara Galilor, Cardiff a fost autoritatea locală cu cea mai mare populație LGB+ (5,3%).

Londra a fost regiunea engleză cu cel mai mare procent de persoane care au declarat că identitatea lor de gen este diferită de sexul înregistrat la naștere (0,91%). Regiunea Sud-Vest a avut cel mai mic procent (0,42%). Londra a avut, de asemenea, proporții mai mari de oameni care se identifică ca bărbați trans (0,16%) și femei trans (0,16%) în comparație cu restul Angliei și Țării Galilor.

Decizia de a include o întrebare voluntară despre identitatea de gen în Anglia și Țara Galilor a fost salutată de unele organizații caritabile ca fiind un „pas în direcția cea bună”.

Cercetările au sugerat că adresarea unei singure întrebări în recensămintele anterioare despre sexul unei persoane a fost o „barieră” pentru unii participanți care au simțit că acea categotie nu se aplică și lor.

Sondajele mai mici au indicat că mai puțin de 2% din populația Angliei și Țării Galilor se identifică în prezent ca lesbiană sau gay.

Anterior, guvernul estima că există între 200.000 și 500.000 de persoane transgender în Marea Britanie.

Respondenților la recensământ li s-au adresat întrebări voluntare despre orientarea lor sexuală și dacă identitatea lor de gen este diferită de sexul înregistrat la naștere.

Aproximativ 3,6 milioane de persoane (7,5%) nu au răspuns la întrebarea despre orientarea sexuală, în timp ce 2,9 milioane (6,0%) au ales să nu-și dezvăluie identitatea de gen.

Cei care au răspuns au putut alege dintre opțiunile: heterosexual, gay, lesbiană și bisexual. Ei au putut, de asemenea, să selecteze varianta „altul” și să completeze o casetă de text care descrie orientarea lor sexuală.

Dintre cei care au selectat „altă orientare sexuală”:

- 112.000 (0,23%) identificați ca fiind pansexuali;
- 28.000 (0,06%) s-au descris ca asexuali;
- 15.000 (0,03%) au spus că sunt queer;
- 10.000 (0,02%) au scris cu „o orientare sexuală diferită”.

Respondenții au fost, de asemenea, întrebați dacă identitatea lor de gen se potrivește cu sexul înregistrat la naștere. Celor care au selectat „nu” li sa cerut să completeze o casetă de text care descrie identitatea lor de gen.

Din acestea:

- 118.000 (0,24%) au ales „Nu”, dar nu au oferit un răspuns scris.
- 30.000 (0,06%) identificați ca non-binari, un termen umbrelă pentru cei care nu se identifică ca fiind exclusiv bărbați sau femei.
- 18.000 (0,04%) au notat o identitate de gen diferită.

Cei în vârstă de 16 ani sau peste care nu au dorit ca răspunsurile lor să fie dezvăluite altor membri ai gospodăriei lor au putut să trimită un formular separat pentru a păstra răspunsurile lor anonime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel