Premieră în instanțele din România: Un bărbat din Alba Iulia, dat în judecată pentru abuz emoțional asupra fiului său
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un proces aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia poate fi considerat o noutate în practica judiciară din România.

Un tată este judecat pentru ”abuz emoțional” asupra copilului său minor.

Bărbatul ar fi pus în pericol dezvoltarea morală și intelectuală a fiului său prin manipulare psihologică și prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei acestuia.

Conform actelor emise de judecătorul de cameră preliminară, între martie 2018 – martie 2022, acuzatul „a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”.

Procurorii spun că tatăl pus sub acuzare a făcut tot ce a putut pentru a îl face pe copil să îi fie frică de mama sa și, mai mult, să o respingă. Bărbatul a folosit ”exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost presentată ca o amenințare, precum și prin întreținerea aitutdinii minorului de respingere a mamei, prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

Procurorii mai susțin că aceste fapte „constituie expresia unui abuz emoțional asupra minorului, de natură a-i pune în pericol dezvoltarea psihică, întrucât acesta a prezentat tulburări ale ariei afective manifestate prin anxietate, elemente depresive şi angoase”, potrivit unui raport de expertiză psihologică judiciară.

De asemenea, în actul de sesizare se mai arată că timp de aproape 5 ani, acuzatul l-a reținut pe minor fără consimţământul mamei acestuia, încălcând numeroase hotărâri judecătorești.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel