Data publicării:

Premieră în Europa: App Store poate fi acum șters de pe iPhone, nu doar ascuns. Când e posibil

Autor: Liana Ganea | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Pentru prima dată de la lansarea primului iPhone, utilizatorii din Europa pot elimina complet majoritatea aplicațiilor preinstalate de sistem.

Aplicațiile precum Camera, Mesaje, App Store, Fotografii și Safari pot fi acum șterse complet de pe dispozitivele iPhone în Europa, în loc de a fi doar ascunse, scrie Forbes. Această schimbare oferă utilizatorilor un control mai mare asupra aplicațiilor de sistem, cu excepția celor esențiale, precum Setări și Telefon, care nu pot fi șterse pentru a asigura funcționarea optimă a dispozitivului.

În plus, dacă un utilizator dorește să reinstaleze o aplicație eliminată, acest lucru este posibil prin opțiunea "App Installation" din meniul Setări. Actualizarea introduce, de asemenea, o secțiune dedicată în Setări, numită „Default Apps” (Aplicații Implicite), care permite personalizarea aplicațiilor de bază pentru mesagerie, email, parole și coduri, apeluri, tastaturi, aplicații de navigare și filtrare a apelurilor.

Aceste modificări oferă utilizatorilor o gamă largă de opțiuni pentru personalizarea experienței, inclusiv posibilitatea de a seta aplicațiile preferate pentru apeluri și mesagerie.

Acum, ChatGPT este integrat în asistentul virtual Siri, sporindu-i astfel capacitățile. În situațiile în care Siri nu poate oferi un răspuns, utilizatorii pot apela la ChatGPT pentru informații suplimentare. Genmoji și Image Playground sunt două funcții care subliniază aspectul creativ. Genmoji permite generarea de emoji-uri personalizate, în timp ce Image Playground facilitează crearea de ilustrații și animații pe baza unor descrieri textuale. Ambele funcții sunt integrate în aplicațiile Mail și Messages, iar Image Playground poate fi utilizată și ca aplicație autonomă.

Instrumente de scris mai inteligente și "curățenie" în mailuri

Instrumentele de scris au fost și ele îmbunătățite cu mai multe opțiuni, inclusiv funcția Compose, care poate genera texte conform stilurilor dorite de utilizator. Funcția permite generarea de emailuri și texte personalizate, adaptate la nevoile utilizatorului, cu opțiuni pentru modificarea tonului și adăugarea de elemente vizuale, precum grafice.

Aplicația Mail introduce un sistem de organizare structurat în patru categorii principale: Updates pentru notificări și actualizări din rețelele sociale, Primary pentru mesajele urgente și personale, Promotions pentru emailurile promoționale și Transactions pentru chitanțe și confirmări de comenzi. Este important de menționat că multe dintre funcțiile bazate pe AI sunt disponibile exclusiv pe modelele iPhone 15 Pro, Pro Max și pe viitoarele iPhone 16. Alte funcționalități sunt așteptate să fie lansate anul viitor, odată cu versiunea iOS 18.4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel