Premieră: Crina Pintea, MVP-ul meciului România-Spania
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
sursa: facebook / Crina Pintea
sursa: facebook / Crina Pintea
Crina Pintea, pivotul echipei României, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei Spania - România de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Pivotul naţionalei a stat în teren aproape 59 de minute, iar după modul cum a luptat în apărare, dar şi al realizărilor în ambele faze ale jocului, a fost desemnat MVP-ul jocului. O distincţie care a luat-o prin surprindere până şi pe tricoloră, aflată în faţa unei premiere din acest punct de vedere.

Pintea a marcat patru goluri şi a scos numeroase aruncări de la şapte metri, dar şi eliminări. Jucătoarea care evoluează în acest moment la Issy Paris în Franţa a început handbalul la 16 ani, iar acum a devenit una dintre jucătoarele esenţiale din formula de start.

Jucătoarea originiară din Podu Turcului, judeţul Bacău, a vorbit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor despre copilăria dificilă: "Nu mi-e ruşine de originea mea. Am muncit mult, de la muls oi, vaci, coasă, sapă, secerat, tot ce ţine de câmp, până la munca mamei, în casă", a spus Crina Pintea.

După succesul cu Spania în Grupa A, România şi-a asigurat calificarea în optimi cu două partide mai devreme. Tricolorele mai au de jucat înaintea fazei eliminatorii cu Angola (joi, ora 19:00) şi Franţa (vineri, ora 19:00).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel