Premier League este gata să încerce un alt sistem care SCHIMBĂ fotbalul
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Campionatul englez nu s-a grăbit cu implementarea VAR, însă se va grăbi în acest caz.

Campionatul Premier League este gata să introducă înlocuirile în caz de contuzie de sezonul viitor, care va schimba din nou regulile fotbalului, la un an după ce a fost introdus sistemul VAR, conform Daily Mail.

Schimbarea regulilor pentru a facilita înlocuirile în caz de contuzie este în agenda următoarei conferințe a International Football Association Board (IFAB). Sursele Daily Mail au dezvăluit că Premier League vrea să încerce sistemul de sezonul viitor.

Prima ligă engleză nu s-a grăbit cu implementarea sistemului VAR, care a fost adus în campionat la mai mult de un an după ce a fost folosit la Cupa Mondială din 2018 și în alte ligi, însă se vrea o reglementare a contuziilor pentru a proteja jucătorii.
Adunarea generală a IFAB va avea loc pe 29 februarie, iar asociația va trebui să aleagă între două modele ale sistemului.

Două sisteme, amândouă benefice pentru fotbaliștii loviți

Primul sistem presupune ca orice jucător care este suspectat că suferă o contuzie va fi scos de pe teren imediat și nu i se va permite să iasă. Fotbalistul va fi înlocuit, schimbare care nu se va pune la cele 3 permise pentru fiecare echipă.

În al doilea sistem, similar cu cel folosit în rugby, un jucător care s-a lovit la cap va fi înlocuit, după care dus la vestiare, unde va fi tratat timp de 10 sau 15 minute, după care ar putea să se întoarcă doar cu acordul medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel