Data publicării:
Structura anului școlar din 2022-2023, contre între profesori, părinți, elevi și experți. Ministerul Educației așteaptă consens. Va fi lansat un SONDAJ
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a vorbit despre posibila schimbare a structurii anului școlar începând din 2022.
„Nu vom găsi un punct de vedere care să mulțumească toți părinții, elevii și profesorii. Structura anului școlar trebuie să fie dată de nivelul de competențe pe care trebuie să le dobândească elevii. La asta se adaugă și curricula. E o discuție lungă, nu mă pot rezuma la un minut pe această dezbatere. Experții ar trebui să ia hățurile și să spună ce competențe trebuie să capete elevii, pentru a se angaja la terminarea cursurilor. Experții trebuie să se întâlnească.
Părinții spun că avem o programă stufoasă, experții nu sunt de acord cu opinia noastră. Sunt deja asociații de elevi care spun că nu-și doresc o modificare a anului școlar 2021-2022. Cu asta suntem și noi de acord. Vedem dacă putem face asta pentru 2022-2023. Părinții, într-un procent majoritar, nu sunt de acord, nu vor modificarea structurii anului școlar. Vom lansa un sondaj de opinie, la care sper să răspundă 200.000-300.000 de oameni, nu 1.400.”, a declarat Iulian Cristache la RealitateaPlus.
Reamintim că Ministerul Educației a anunțat că va fi propusă prelungirea anului şcolar începând din 2022. O astfel de decizie va fi luată doar dacă dacă principalii parteneri de dialog social (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens.
VEZI ȘI: Ministerul Educaţiei propune extinderea anului şcolar din 2022
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News