Data publicării:

Crizele din societate, efect nebănuit asupra sănătății românilor. Ce spune Prof. Prelipceanu

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Condițiile în care trăim, mediul înconjurător și societatea ne influențează foarte mult sănătatea, iar în acest context nu avem cum să nu vorbim despre depresie.

Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu, invitatul DC News în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, a explicat că evoluția fenomenului depresiv nu poate fi oprită, dar sunt anumiți factori de risc care pot fi controlați.

"Să vorbim despre creșterea prevalenței care este anunțată de forurile internaționale. Probabil că nu avem cum să ne opunem acestui curs al evoluției globale a fenomenului depresiv, dar unii dintre factorii de risc pot fi controlați. Printre aceștia ar fi asigurarea unui stil de viață cât mai echilibrat care este o chestiune individuală, dar și una socială, existența unei atmosfere sociale destinse, democratice, un nivel de viață bun, o viață pe care să-ți placă să o trăiești, șomaj cât mai mic, este vorba de nesiguranța zilei de mâine. Mai sunt și factorii culturali care pot fi mai mult sau mai puțin dirijați într-o societate. Probabil că evoluția ar putea fi controlată până la un punct. Nu spun că vom avea o societate lipsită de suferință. Așa ceva nu există. Depresia este un fenomen uman, nu putem să-l evităm, dar este tratabil în bună măsură. Diagnosticarea precoce este crucială", a spus profesorul.

[citeste si]

Youtube video image

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel