Pregătiri pentru referendumul de unire a Buzăului cu Ţinteşti
Autoritatea Electorală Permanentă vine cu ultimele informaţii legate de referendumul care va avea loc în Buzău şi Ţinteşti, pe 26 septembrie, pentru unirea celor două localităţi.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că în data de 10 septembrie 2021, ora 10:30, în sala "Delegaţiei permanente" din incinta Consiliului Judeţean Buzău, bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 48, municipiul Buzău, judeţul Buzău, se vor desfăşura operaţiunile pentru desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate cu ocazia referendumului local din municipiul Buzău şi comuna Ţinteşti, judeţul Buzău, din data de 26 septembrie 2021.
Rezultatul tragerii la sorţi computerizate va fi consemnat în procese-verbale care vor fi publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, www.roaep.ro, la secţiunea Operatori de calculator ai BESV, accesibilă la următorul link: http://www.roaep.ro/instruire/operatori-de-calculator-sectii-votare/
Comisia de desemnare a operatorilor de calculator va fi compusă din domnul Andi Mihalache, directorul Filialei Sud-Est a AEP, în calitate de preşedinte al comisiei, doamna Elena - Liliana Ioniţă, şef birou, Biroul Judeţean Buzău al AEP, în calitate de membru, doamna Adriana Ionaşcu, consilier parlamentar, Biroul Judeţean Buzău al AEP, în calitate de membru, şi doamna Iuliana - Andreea Necula, consilier parlamentar, Biroul Judeţean Buzău al AEP, în calitate de membru, informează AEP.
Primarul Toma, despre referendum: Potenţial uriaş. Va fi un exemplu pentru toată ţara
"Este vorba despre unirea municipiului Buzău de comuna Ţinteşti, localităţi care au graniţă comună pe 13 kilometri şi viitoarea autostradă A7, care a fost aprobată de către Guvern, tronsonul Ploieşti - Buzău, va trece exact pe la jumătatea distanţei dintre Ţinteşti şi Buzău. Deci punem în valoare, astfel, şi această autostradă, iar suprafaţa municipiului Buzău aproape că se va dubla, Buzăul urmând a ajunge pe locul şapte în România, de pe locul 24.
Această unire va aduce un potenţial de dezvoltare uriaş şi Doamne ajută să ne iasă. Vom fi la mai puţin de o oră de Bucureşti. În plus, noi avem o supracapacitate de utilităţi în zona industrială a Buzăului, referindu-mă la energie electrică, gaze naturale, apă-canal, cale ferată uzinală, iar acest lucru ne dă un avantaj foarte mare, pentru că zona va deveni foarte atractivă", a explicat, pentru cititorii DC News, primarul Constantin Toma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News