Pregătiri pentru Air Schengen. Nicolae Ciucă: Nu vom fi iertați dacă nu punem în valoare aceste elemente de plus valoare pentru ţara noastră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă
Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă a făcut mai multe declarații, la Timișoara, unde se inaugurează un terminal important, în pregătirea Air Schengen de duminică. 

"Mă bucur alături de cetățenii Timișoarei pentru aceasta realizare simbolică. Arată frumos terminalul Schengen. Începând din 31 Martie, așa cum zburăm de la Timișoara la București, tot așa vom putea zbura de la Timișoara la Berlin, la Munchen, la Paris. Aceasta este relevanța apartenenței la Schengen. 

Cum România a fost în măsura să-și pregătească aceste măsuri tehnice pentru a adera la spațiul Shengen aerian, tot așa vom reuși să pregătim toate măsurile pentru aderarea la Schengen cu granițele terestre. Toate aceste demersuri ale noastre au fost întreprinse de la nivelul președintelui României, la nivelul Guvernului, la nivelul miniștrilor. 

Avem aici 3 oameni care s-au implicat direct, dna. ministru Odobescu, care va continua demersurile diplomatice și împreună cu dl prim-ministru, împreună cu Președintele României, vom îndeplini şi acest deziderat.

"Nu vom fi iertați"

Este important să punem în valoare ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene. Ce vedem aici s-a împlinit cu fondurile europene. Despre asta trebuie să le vorbim oamenilor atunci când vine vorba despre relevanță, importanța apartenenței la UE. Trebuie să ne încadrăm în această linie de modernizare transporturilor.

Am discutat şi sunt în continuare disponibile fonduri pentru aceste proiecte majore. Sunt fonduri de la bugetul de stat care se vor materializa în proiecte mari de infrastructură. Toate acestea l-am lăsat în grija unei coaliții asumate, pentru a îndeplini tot ceea ce românii așteaptă de la liderii politici.

În ultimii 3-4 ani putem să vedem că obiectivele asumate se realizează. Este important pentru noi să conștientizăm că ceea ce facem, facem, pentru cetățeni, pentru viitorul copiilor noștri. Nu vom fi iertați dacă nu punem în valoare toate aceste elemente de plus valoare pentru ţara noastră", a declarat Nicolae Ciucă.

Terminalul de plecări externe al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timișoara

Președintele PNL Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul general Lucian Bode si europarlamentarii Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi s-au aflat la Timișoara, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului, odată cu aderarea la Schengen aerian, investiție de 184 de milioane de lei, bani europeni.

Terminalul de plecări externe al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timișoara are o suprafață de 12.000 de metri pătrați, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor, iar investiția s-a făcut din fonduri europene, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

“Începând din 2020, România, prin Ministerul Transporturilor condus de liberalul Lucian Bode, a investit strategic peste 400 de milioane de euro în modernizarea aeroporturilor sale, pregătindu-se pentru creșterea fluxului de călători pe cale aeriană. La nivel județean, administrațiile liberale au jucat un rol esențial în modernizarea infrastructurii aeroporturilor. Consiliile Județene Iași, Cluj, Timiș, Suceava, Bihor au contribuit semnificativ la dezvoltarea aeroporturilor regionale. La Brașov, administrația liberală a reușit să construiască primul aeroport din România din ultimele cinci decenii”, transmite PNL.

Nou terminal și la Iași

De asemenea, Aeroportul Iaşi inaugurează un nou terminal pentru toate zborurile către destinaţiile din zona Schengen, iar primul zbor va avea loc astăzi, la ora 13.00. 

Liderii PNL, europarlamentarii Dan Motreanu și Rareș Bogdan vor fi prezenți la Iași pentru a marca acest eveniment. Noul terminal este o investiţie de aproape 100 milioane de euro, dintre care 85% fonduri europene, are 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porţi de îmbarcare, spaţii pentru activităţi comerciale, spaţii de relaxare, loc de joacă. Iar investiția a cuprins și creșterea capacității la 600 de locuri de parcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel