Pregătește această tartă rapidă și delicioasă în doar 10 minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pregătește această tartă rapidă și delicioasă în doar 10 minute. Sursa - pixabay.com
Pregătește această tartă rapidă și delicioasă în doar 10 minute. Sursa - pixabay.com
Vă oferim rețeta simplă pentru un desert gustos și rapid.

Dacă aveți oaspeți la ușă sau doriți doar să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert de casă, fără să petreceți mult timp la bucătărie, iată o rețetă simplă și rapidă.

Cu rețeta de azi aveți nevoie de un minim de ingrediente. În plus, veți petrece și puțin timp în bucătărie.

Aveți nevoie de:

zahăr - 100 grame;

lapte - 100 ml;

ulei vegetal - 100 ml;

zahăr vanilat - 1 linguriță;

praf de copt - 10 grame;

făină - 200 grame;

măr - 1 bucată.

Pentru glazură:

zahăr - 50 grame;

unt - 50 grame;

făină - 3 linguri. 

 

Prepararea

Bați ouăle cu zahărul până obțineți o spumă albă și pufoasă. Adăugați uleiul vegetal și laptele și amestecați bine. Se toarnă făina cernută, combinată cu praful de copt, și se frământă un aluat omogen, destul de lichid.

Tapetați o formă de 28 cm diametru cu pergament. Puneți aluatul în formă și întindeți deasupra mărul feliat.

Ai vinete și ciocolată neagră în frigider? Prepară acest chec delicios, care te va cuceri iremediabil

Acoperiți tarta cu glazură. Pentru asta, combinați zahărul, untul rece și făina. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Înainte de servire, stropiți tarta cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Plăcintă rustică cu varză crocantă: o mâncare ieftină care te va cuceri de la prima bucățică

 

Vrei să-ți faci copiii să mănânce varză dar nu știi ce rețetă să prepari? Iată soluția potrivită! O plăcintă rustică deosebit de delicioasă, care îi va cuceri și pe cei mici. De fapt, după prima bucățică, toată lumea va mai cere o felie.

Ingrediente pentru umplutură:

1 morcov,

250 grame de varză,

1 ardei dulce,

2 linguri de unt.

Ingrediente pentru aluat:

3 linguri de făină,

4 ouă,

0,5 linguriță praf de copt,

3 linguri de smântână sau iaurt,

sare după gust.

Ingrediente pentru decor: 

felii de mozzarella.

 

Metoda de preparare

Spală bine varza și tăi-o fâșii. Se topește apoi untul într-o tigaie, adaugă morcovul, dat prin răzătoare, și ardeiul tăiat fâșii. Se amestecă și se prăjesc câteva minute. Adaugă, apoi, varza tocată în tigaia cu legume și amestecă.

Între timp, sparge ouăle într-un bol și adaugă praf de sare, smântâna, făina și praful de copt, ambele cernute și amestecă-le bine cu un tel. Trebuie să obții un aluat fără cocoloașe.

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Aluatul se toarnă în tigaia cu legume, se nivelează cu o spatulă și se gătește la foc mic 15 minute. Întoarce plăcinta pe cealaltă parte și continuă să o gătești. La final, adaugă deasupra felii de mozzarella și gătește plăcinta prăjiți încă 3 minute, sub capac. În sfârșit, servește plăcinta masă. Toată lumea va fi uimită de aroma sa gustoasă, originală și cu totul specială. Poftă bună!

 

Aperitiv delicios, gata în 5 minute! Încearcă și te vei convinge

 

Ai parte de musafiri nepoftiți și nu știi de să pui pe masă? Îți recomandăm să prepari un aperitiv rustic foarte delicios. Acest aperitiv este alegerea perfectă pentru a servi pe masă ceva gustos și sățios. Este foarte ușor de făcut. De fapt, ai nevoie de câteva minute și îl poți pune în cuptor. 

Ingredientele de care ai nevoie:

felii de șuncă presată - 100 grame,

cașcaval ras - 200 grame, 

2 foi de aluat de foietaj,

brânză Emmental - câteva felii.

2 gălbenușuri de ou.

 

Metoda de preparare

Primul lucru este să iei o tavă de copt și să o tapetezi cu o foaie de hârtie de copt. Apoi pune deasupra o foaie de foietaj. Așează feliile de șuncă peste aluat. Este important să aranjezi feliile de șuncă una lângă alta și, în același timp, să lași libere marginile aluatului.

Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustului cafelei

Apoi acoperă fiecare felie de șunca cu o felie de brânză. După ce ai creat  stratul de felii de brânză, adaugă deasupra cașcavalul ras și, apoi, acoperă totul cu a doua foaie de foietaj. Închide perfect marginile aluatului cu ajutorul  unei furculițe pentru a nu lăsa umplutura să iasă în timpul gătitului.

Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii

Cu ajutorul unui cuțit fă niște linii oblice pe suprafața aluatului, pentru a obține un decor care amintește de forma unei table de șah.

Odată finalizate aceste operațiune, unge aluatul cu gălbenușurile bătute anterior. Mai rămâne doar să gătești aperitivul timp de 25 de minute la o temperatură de 180 de grade.

Când este gata, scoate aperitivul și taie-l cu cubulețe astfel încât să poți scufunda fiecare porție în sosul  preferat de însoțire. Aperitivul este gata pentru a fi servit la masă.

 

Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos Toate gospodinele trebuie să-l folosească

 

Orice gospodină vrea ca produsele de patiserie, făcute în casă, să fie mereu pufoase și fragede. Mulți bucătari experimentează cu raportul ingredientelor pentru aluat, cu temperatura cuptorului și cu durata de gătire a preparatului.

Cu toate acestea, bucătarii sfătuiesc gospodinele să nu-și asume riscuri, ci să folosească o metodă dovedită. Este vorba despre adăugarea unui ingredient secret în aluat, care va face produsele de patiserie luxuriante.

Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă

Merită să adăugați puțin amidon de cartofi, diluat cu apă, în aluat. Acest ingredient va face produs de patiserie mult mai pufos. Mai mult, efectul va dura câteva ore și chiar o zi după coacere.

Unele gospodine adaugă griș în aluatul pentru pâine și în cel pentru plăcinte Cu toate acestea, bucătarii experimentați subliniază că grișul nu este potrivit pentru produsele de patiserie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel