Data publicării:
Prefectura București, decizii după discuțiile cu HORECA: Cea mai sigură cale de a ține sub control pandemia / UPDATE
Marți după-amiază, a avut loc o ședință la Prefectură.
„Informație de ultimă oră: în aceste momente, se discută, la Prefectură, despre închiderea restaurantelor și hotelurilor din București. S-au întâlnit Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivelul Capitalei și reprezentanți din HoReCa. Întâlnirea are loc la cererea Comitetului pentru Situații de Urgență. Există această propunere de a fi închise hotelurile, restaurantele, din cauza pragului mare de infectare”, a spus, marți după-amiază, la Antena 3, Cătălina Porumbel.
Rămâne de văzut ce decizii vor fi luate, în mod oficial, după terminarea discuțiilor. Rămâneți pe DCNews!
UPDATE: Instituția Prefectului Municipiului București, precizări
Instituția Prefectului Municipiului București a transmis următorul mesaj cu deciziile luate:
„Intensificarea controalelor în zonele aglomerate a fost dispusă astăzi de prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru. Scopul acestei decizii este conștientizarea publică a necesității aplicării cu rigoare a măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, la finalul ședinței desfășurate astăzi, 12 octombrie 2021, prefectul municipiului București a comunicat că, pe tot parcursul acestei săptămâni, se vor desfășura acțiuni punctuale în medii de interes și se vor verifica obiective/locații și mijloace de transport în comun. Întâlnirea a avut loc la Instituția Prefectului - Municipiul București, alături de reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Direcției Generale de Jandarmerie București, precum și ai Poliției locale Sector 1-6.
Totodată, prefectul Alexandra Georgiana Vacaru i-a invitat și primit la discuții pe reprezentanții din industria HORECA, tot pe tema conștientizării: reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Toți participanții au fost de acord că este nevoie de un efort concentrat de luptă împotriva pandemiei, de îndemn la respectarea recomandărilor specialiștilor privind normele de igienă și la distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.”
Rata de infectare în București continuă să crească
În acest context, amintim că rata de infectare a ajuns, marți, în București la 14,71 la mia de locuitori. Este cea mai mare incidență de la începutul pandemiei.
Duminică, incidența era 13,6 la mie, în creștere de la 12,65 sâmbătă, iar luni a fost de 14,2.
CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.
De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. În completare STB va pune mai multe mașini pe trasee.
Niciun pat liber la ATI în România
De asemenea, amintim că, marți, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.
Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News