Prefectul Capitalei explică regula coșului de cumpărături
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit din nou despre propunerea pe care o va introduce în ședința cu reprezentanții retailerilor, privind regulile de acces în magazine.  

Prefectul Capitalei propune adaptarea numărului de cărucioare/coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Alin Stoica a precizat că o astfel de regulă se aplică deja în alte locuri.

„Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim, în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de doi metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin”, a explicat Alin Stoica.

„Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a mai spus prefectul, precizând că „evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”.

Alin Stoica afirmă că o astfel de regulă nu aduce costuri suplimentare, care ar fi greu de suportat în special de magazinele mici.

Prefectul a mai precizat, la Digi 24, că, momentan, nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor.

„Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul acesta. Sigur, dacă Guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a spus Alin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel