Prefectul Bucureștiului, mereu în concediu? Situația se repetă după CRIZA din iulie
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Gheorghe Cojanu, prefectul Bucureștiului a dat astăzi un răspuns incredibil tuturor celor care așteptau cu sufletul la gură decizia privind închiderea sau menținerea deschisă a școlilor din Capitală, în condițiile în care rata infectărilor a trecut de 3 la mie. Se pare că prefectul nu poate fi deranjat în timpul liber, indiferent cât de gravă este situația, așa cum a demonstrat-o și în alte ocazii. 

Astăzi, contactat de jurnaliști, prefectul Bucureștiului a răspuns că nu se va lua o decizie rapidă pentru legea nu obligă la o întrunire imediată. Asta deși rata infectărilor a explodat în România, iar părinții nu știu la ce să se aștepte în privința închiderii școlilor. 

"În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgență județene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea", a declarat Cojanu duminică pentru Edupedu.ro.

Nu a fost însă singura dată când prefectul nu s-a grăbit să ia vreo decizie deși situația este una foarte gravă: pe data de 31 iulie atunci când rata infectărilor ajungea în România la 1200 zilnic(prima creștere majoră), prefectul era de negăsit. Jurnaliștii au reușit să stea de vorbă cu purtătoarea de cuvânt a Prefecturii care a motivat simplu, că prefectul este în concediu de odihnă.

Redăm mai jos dialogul de la Antena 3, dintre Mariana Stancu Tipșică, purtătorul de cuvând al Prefecturii și jurnalista Cătălina Porumbel:   

Mariana Stancu Tipișcă: Prefectul Municipiului Bucureşti este în concediu de odihnă. Va reveni luni în instituţie.

Cătălina Porumbel: Prefectul Capitalei este în concediu?

Mariana Stancu Tipișcă: Da, este în concediu de odihnă.

Cătălina Porumbel: În plină pandemie, cu peste 1200 de cazuri?

Mariana Stancu Tipișcă: La comanda instituţiei este doamna subprefect. Este investită cu toate atribuţiile prefectului. Există înlocuitor.

Cătălina Porumbel: De când este prefectul Capitalei în concediu?

Mariana Stancu Tipișcă: De la începutul acestei săptămâni.

Vezi toată știrea din 31 iulie AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel