Data actualizării:
Data publicării:

Predoiu: Vrei carnet? Test anti-drog

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a spus că, după accidentul din 2 Mai, va propune obligativitatea testării antidrog la obținerea permisului auto.

„Voi propune Guvernului și Parlamentului legislație pe următoarele direcții: măsuri care vizează conducătorii auto, instituirea obligativității testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînoirea permisului și extinderea examinării medicale, la restituirea permisului de conducere reținut pentru consumul de alcool și droguri, deci vrei carnet, test antidrog, instituirea unor noi situații în care efectuarea testării antidrog-alcool este obligatorie suplimenatar prevederilor actuale.

Atunci când în vehicul sunt identificate substanțe care pot avea caracter psihoactiv sau recipiente cu alcool desfăcute, conducătorul auto figurează în baza de date că a încălcat norme privind consumul de alcool și droguri la volan, precum și când a comis infracțiuni la regimul substanțelor interzise.

De asemenea, voi propune mărirea termenelor pentru restituirea permisului de conducere atunci când acesta a fost anulat ca urmare a consumului de alcool și droguri. În prezent sunt 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau pedepsei în regim de privare de libertate. Eu voi propune 3 ani.

Voi propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. Este o prevedere care funcționează și în statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, voi propune instituirea suspendării/anulării înmatriculării, în cazul în care autovehiculul nu deține RCA, similar actualei soluții referitoare la ITP”, a spus Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel