Predoiu, șeful MAI, vrea schimbarea legii electorale pentru ca persoanele responsabile cu numărarea și transportarea voturilor să fie în siguranță
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Predoiu, șeful MAI, a precizat, vineri, că ar fi nevoie de schimbarea legii electorale, pentru ca persoanele responsabile cu numărarea și transportarea voturilor să fie în siguranță.

Bogdan Chirieac: „Șefii de secții de votare sunt, în general, persoane de vârsta mea. Să știți că eu nu rezist 24 de ore fără somn. Acei oameni au stat până la 40 de ore fără somn și nu mai văd să scrie, de aceea apar și erorile acelea de pe buletinele de vot. N-ar trebui schimbată legislația?”

Cătălin Predoiu: „AEP trebuie să se gândească dacă acolo trebuie să vină cu o reglementare. Dacă vezi că ai un primar de rea credință sau dezorganizat, care pune în sănătate siguranța și sănătatea oamenilor, să ceară o prevedere legală. Instituția trebuie să aibă puterea, prin lege, să spună - „domnule, nu te supăra, acest sac de voturi îl iau eu în mijlocul cutare de transport, ca să îl duc la Biroul Electoral Central”. 

După aceea, primarul cu dificultăți să înțeleagă că așa e în alegeri, unii câștigă și alții pierd, n-are decât să rămână singur pe bancă, să dea interviuri sau să facă ce crede. Nu trebuie ținuți pe loc, prizonieri, oamenii care fac un efort, fac un serviciu public important, stau la dispoziția cetățenilor.

Noi, ca Poliție și Jandarmerie, puteam să venim și să facem lucrul ăsta, dar intervenea altă problemă - „cum adică să iei sacii și să îi bagi în camion?”. Dar, în același timp, i-am protejat să nu vină nimeni să îi bată sau să-i agreseze, deși au fost tentative.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel