Urmărește emisiunea live
Predoiu (PNL): Codurile penale, texte otrăvite
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Cătălin Predoiu (PNL) afirmă că propunerile de modificare a Codurilor conţin texte otrăvite.

Propunerile de modificare a Codurilor penale, de procedură penală şi de procedură civilă conţin 'texte otrăvite', unele dintre acestea fiind destinate 'pentru anumite dosare penale ale unor politicieni', a declarat, miercuri, deputatul PNL Cătălin Predoiu în cadrul dezbaterilor generale ale Comisiei parlamentare speciale pe legile Justiţiei.

'Simpla lectură a acestor proiecte demonstrează acest lucru, pentru că sunt amestecate amendamente benefice pentru garanţiile procesuale cu texte de-a dreptul otrăvite care distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea de orice fel, nu numai de corupţie, de a inculpa. Amestecaţi apă cu otravă în aceste proiecte. Rezultatul: un proiect otrăvit!', a susţinut Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei a semnalat că tot miercuri, la Bruxelles, se anunţă principiile noului Cadru Bugetar European 2021-2027.

'România pierde zeci de miliarde de euro în acest nou cadru, pentru că el este legat de respectarea valorilor europene, între care şi respectul regulii de drept şi independenţa justiţiei. (...) Bani europeni gratuiţi, pentru că ţintiţi nu numai echilibru de acuzare - apărare, ci şi compromiterea anchetelor şi dosarelor penale în curs. Pentru fiecare miliard de euro pierdut de România din fondurile europene până în 2027, ţara noastră pierde 130 km de autostradă. (...) Aceasta este o parte din preţul politicilor şi proiectelor PSD-ALDE privind Justiţia', a arătat Cătălin Predoiu.

El a subliniat că, în dezbaterile care vor urma pe fiecare articol, reprezentanţii PNL vor arăta dezechilibrele 'create prin proiect, sub pretextul echilibrării raporturilor acuzare - apărare în procesul penal'. 'Şi ne vom opune la fiecare dintre acestea, după cum vom sprijini orice propunere care păstrează acest echilibru între drepturi şi obligaţii', a menţionat deputatul PNL. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel