Data publicării:

Predoiu: Îmi place profilul mișcării F9. Trebuie ieșit din paradigma "pro sau anti Basescu"

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
predoiu
predoiu

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, consideră ca România are nevoie de o schimbare politică majoră, iar blocarea în paradigma pro sau anti-Băsescu ne-a adus într-un punct mort.

În opinia fostului ministru al Justiției, principala problemă  a politicienilor români este că "nu livrează" rezultate și pentru cetățeni, ci doar pentru grupurile care i-au sprijinit să ajunga la Putere. Tocmai de aceea e nevoie ca pe viitor fiecare politician să răspundă în primul rând la întrebarea: "care e rezultatul benefic pentru cetățean al acțiunii tale?", spune Predoiu într-un interviu pentru ziare.com.

Mai devreme sau mai tarziu, viata politica va iesi din paradigma "pro sau anti Basescu" si va intra in alte paradigme, eficienta vs ineficienta, profesionalism vs amatorism, adevar vs minciuna.

"Din ce-ar putea veni în joc, îmi place profilul mișcării F9 (Forța Nouă), un partid în formare. Este inițiat de oameni care au făcut ceva în viața lor privată, înainte de a se hotarî să facă ceva în viața publică, de dreapta, anti-sistem și ușor libertarieni. Dacă vor veni puțin spre centru și vor coopta personalități publice cu profil de centru dreapta, ar putea avea un efect "viral" în rândul generației 30 - 40 plus.

 E nevoie de un partid al clasei de mijloc care își plătește impozitele. Clasa de mijloc care produce valori, locuri de muncă și plătește impozite este subreprezentată în acest moment. Dacă nu va fi F9, va fi altceva, dar ceva va fi", a declarat Cătălin Predoiu.

Referitor la  scandalului din CSM,  Predoiu consideră că acesta a fost o capcana întinsă sistemului judiciar, iar denunțarea pripită a MCV ar fi "ca și cum ai soma jucătorii să-și arunce cărțile, doar pentru ca tu ai doi șeptari în mână".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel