Predoiu, EXPLICAȚII în cazul fetei incendiate de criminalul Ion Turnagiu. Cine se face VINOVAT
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a oferit explicații privind ce s-a întâmplat de fapt, în cazul lui Ion Turnagiu. 

Ministrul Justiției a vorbit despre cum Ion Turnagiu a fost eliberat condiționat și, mai mult, a ajuns să incendieze o fată de 17 ani cu toate că pe numele său fusese depusă o plângere penală pentru viol și agresiune sexuală.

„A fost un raport al Comisiei privind eliberarea condiționată din penitenciar, favorabil, care nu a fost însușit de Judecătoria Drobeta Turnu-Severin. Ulterior, contestată fiind decizia, la Tribunalul Mehedinți a fost acceptată cererea și pus în eliberarea condiționată acel deținut, la acel moment”, a declarat Cătălin Predoiu la Realitatea Plus. 

De asemenea, ministrul a precizat că „în ceea ce privește Ministerul Justiției și ANP, am procedat imediat la verificări. Am constatat că, din punctul meu de vedere, raportul de eliberare condiționată a fost superficial. O singură frază la capitolul evaluare... Acolo trebuia să se mai atragă atenția asupra incidentelor lui din penitenciar. Au fost incidente repetate”.

Ministerul Justiției a cerut, în urma acestui caz, o evaluare a sistemului pentru a vedea dacă există sau nu o problemă cu cazurile de eliberare condiționată a deținuților periculoși.

„În acel caz s-a greșit. Nu ne-am oprit la sancțiuni, am cerut o evaluare sistematică privind aceste eliberări, să vedem dacă nu există cumva un viciu de sistem. Cred că același lucru ar trebui să facă și autoritatea judecătorească, în propria ogradă”, a mai spus ministrul.

Predoiu, despre plângerea depusă de adolescentă

În ceea ce privește plângerea depusă de fată împotriva individului pentru viol și agresiune sexuală, Predoiu a declarat că „doamna procuror general a inițiat o anchetă pe zona Ministerului Public. Cine a greșit în această speță trebuie să răspundă potrivit legii și trebuie văzut dacă nu e un risc sistemic”.

„Regret foarte mult că ne-am confruntat cu acest lucru”, a încheiat ministrul.

Ion Turnagiu, criminalul în serie eliberat condiționat, a murit la finalul lunii iunie, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Bărbatul fusese internat pe 25 iunie, după o tentativă de sinucidere în penitenciar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel