Predoiu, despre propunerea Austriei privind aderarea la Schengen: Prima opțiune ar fi să avem un nou Consiliu JAI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a fost fost rezervat în privința propunerii Austriei ca România să adere doar cu spațiul aerian la Schengen.

„În acest moment, noi avem doar o declarație de presă a ministrului austriac Karner și urmează, peste două zile, în cadrul Forumului Salzburg, să vedem dacă această declarație de presă o să fie urmată și de o formalizare oficială a poziției Ministerului austriac de Interne și să vedem care sunt termenii acestei poziții. Orice decizie pe acest subiect se ia în Consiliul JAI, nu în Forumul Salzburg”, a precizat Cătălin Predoiu la B1TV.

Întrebat cum vede condițiile puse României de către ministrul austriac, Cătălin Predoiu a răspuns:

„Aceste chestiuni de ordin tehnic urmează a fi analizate și formulate după ce dânșii le transmit oficial. Deocamdată avem doar o declarație de presă. Este foarte adevărat că aceste discuții au fost purtate și în lunile anterioare, nu este o surpriză pentru noi această declarație. Dar nici nu vrem să ne grăbim, la rândul nostru, cu declarații, până nu înțelegem exact care sunt termenii tehnici și până nu lărgim dialogul și cu Comisia Europeană și cu restul partenerilor din Consiliul JAI. (...) Sigur că prima opțiune ar fi un nou Consiliu JAI (...) Suntem pe calea negocierilor, încă discutăm, dar suntem deja într-un alt context”.

Reamintim că, Marcel Ciolacu, premierul României, susținea ieri că „am spart gheața cu Schengen”.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România.

Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel