Data publicării:

Predicția lui Ilan Laufer privind războiul din Gaza. Când ar urma să „lovească” temuta armată a SUA

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Ilan Laufer a făcut o predicție privind evoluțiile războiului din Fâșia Gaza.

Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei a organizat, azi, la Istanbul, pe Aeroportul Atatürk, un mare miting pro-Palestina care are scopul  condamna Israelul pentru faptul că a bombardat și a intrat terestru în Fâșia Gaza, după ce, pe 7 octombrie 2023, teroriștii Hamas au lansat un atac fără precedent asupra Israelului în urma căruia și-au pierdut viața mii de persoane.

Ilan Laufer a fost invitat, sâmbătă după-amiază, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre motivele care l-au determinat pe președintele turc să organizeze această manifestații de proporții de „legitimare a Hamas-ului“.

„Este o situație prin care Erdoğan vrea să-și arate mușchii. Din păcate o face împotriva tuturor valorilor occidentale și a celor care fac parte din NATO. Sunt convins că liderii din Occident vor discuta cu el.

Pe de altă parte, eu consider că lucrurile sunt deja foarte, foarte inflamate și toate au pornit de la acel fake news cu acel spital care ar fi fost atacat de o rachetă israeliană, care s-a demonstrat apoi că nu a fost atacat de Israel. Nu mai contează adevărul în situația asta. Oamenii aceia aveau o oarecare ură și nemulțumire și cel mai ușor e să verși ura pe un adversar imaginar.

Foarte mulți oameni din Israel doresc să trăiască în pace în acea regiune, alături de palestinieni, dar nu conduși de o grupare teroristă care este mai rea decât ISIS-ul. Erdoğan vrea să fie băgat în seamă și face absolut tot ce poate ca să le arate partenerilor că e principalul pion“, a spus Ilan Laufer.

CITEȘTE ȘI        -         Miting uriaș pro-Palestina, în Turcia. Bogdan Chirieac dezvăluie care ar putea fi planul lui Erdogan

Predicția lui Ilan Laufer privind implicarea SUA în Orientul Mijlociu

Ilan Laufer a făcut și o predicție privind evoluțiile din Orientul Mijlociu, pe fondul repoziționării forțelor SUA în regiune.

„Dacă e să fac o scurtă predicție, Erdoğan va condamna Israelul și va legitima Hamas-ul. Să nu uităm că Israel a făcut o ofertă de încetare a focului și eliberare a ostaticilor și acord de ajutoare. Hamas a refuzat acest lucru, iar în clipa de față mulțimea deja așteaptă un mesaj anti-occidental și cred că asta va face Erdoğan. Nu va încerca să liniștească situația și va ataca inclusiv pe partenerii săi americani din NATO.

Predicția mea pentru următoarele săptămâni este că SUA au toate forțele din zonă repoziționate, vor fi 2 baterii suplimentare ale Iron Dome și probabil că în următoarea perioadă, cum conflictul cu Hezbollah din nord riscă să escaladeze foarte mult, la fel și al brigăzilor și milițiilor iraniene care s-au poziționat deja în Siria și atacă Israelul.

Discutăm deja de trei fronturi, dar Statele Unite doresc să țină acest conflict la nivel local, între Israel și Fâșia Gaza, să scape de Hamas și vor să fie siguri că armata Israelului nu rămâne ca armată de ocupație, ci palestinienii vor avea controlul în Fâșia Gaza. Cred că vom vedea inclusiv atacuri, ținte punctuale ale SUA atât în Irak, cât și în Siria și poate chiar în Iran“, a concluzionat Ilan Laufer.

CITEȘTE ȘI       -      Israel, apel disperat către civilii din Gaza: Fereastra voastră se închide

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel