Preda: Viitorul MP și IRL, fărămițare sau coagulare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul Cristian Preda spune că cele două platforme proaspăt create, Mișcarea Populară și Inițiativa România Liberală au ca "opțiuni fundamentale" fărămițarea sau coagularea.

"Europarlamentarele pot produce mai degraba fragmentare, prezidentialele vor forta probabil o coagulare, indiferent daca stanga va avea un candidat oficial sau unul ascuns sub masca independente", a declarat democrat-liberalul pentru ziare.com.

Preda spune că e prematură o discuție despre o colaborare între MP și IRL pentru că cele două sunt doar proiecte, teme precum colaborarea sau competiția vor putea fi abordate numai după primele rezultate. "Nu e sigur că din ele vor "emana" partide, dar nici exclus".

"Probabil că va apărea până la urmă și un partid. Mă întreb, însă, la rândul meu, când, cum și cu ce rezultate?", a mai declarat democrat-liberalul.

Europarlamentarul propune trei proiecte pentru o dreaptă unită: intrarea în zona euro, susținerea integrării Moldovei în UE și refacerea sistemului de educație.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel