Preda: Uselizarea PDL poate rupe partidul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul Cristian Preda a scris miercuri pe blog că PDL ar putea să se rupă din cauza uselizării sale, menționând că ambiția lui Vasile Blaga de a se poziționa ca adversar a lui Traian Băsescu poate avea costuri mari.

”USL e o mașinărie proiectată și pusă în mișcare folosind adversitatea față de Traian Băsescu. Combustibilul urii a fost vândut la preț mic și a avut numeroși cumpărători. USL e acum la putere. Până la producerea acestui nefericit eveniment în viața noastră politică, PDL a fost adversar al alianței PSD-PNL-PC”, scrie Cristian Preda.

Preda remarcă cum, după victoria lui Vasile Blaga de la Convenția PDL, partidul se opune mai tare lui Traian Băsescu decât USL-ului.

Taberele din PDL

”PDL nu e, însă, din fericire, monolitic. Partidul se va împărți în curând în tabăra pro- și tabăra anti-Băsescu. Orientarea anti-prezidențială a unei părți a PDL nu e doar o chestiune partizană. Traian Băsescu este, în acest moment, factorul constituțional care se mai poate opune mașinăriei de vot a USL. A dovedit-o, de curând, episodul modificărilor aberante ale statutului cadrelor militare, care au fost blocate de președinte, nu de PDL. Abuzurile pregătite în operațiunea de revizuire a Constituției vor putea avea un obstacol tot la Cotroceni, iar nu în Modrogan.

A-l slăbi acum pe Traian Băsescu înseamnă, de aceea, a diminua echilibrul – extrem de fragil – al puterilor. O știu și Blaga, și locotenenții săi. Dacă se uselizează, PDL riscă de altfel o diminuare serioasă. Copia e întotdeauna mai palidă decât originalul. În fine, există riscul ca un clivaj de tipul pro- și contra-Băsescu să nu poată fi gestionat de PDL. Altfel spus, e posibil ca uselizarea să forțeze ruptura. Costurile ambiției lui Blaga de a se afișa ca adversar întârziat al lui Băsescu s-ar putea dovedi foarte mari”, mai scrie democrat-liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel