Preda: "Cer membrilor BPN să-i ceară socoteală lui Blaga". Vezi de ce
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, unul dintre viitorii posibili excluși din partid, cere BPN să-i ceara socoteală lui Vasile Blaga. Președintele PDL a spus și el că nu există o listă a exclușilor, însă l-a menționat pe Cristian Preda cu "ultima lui teorie". 

Această ultimă teorie a lui Cristian Preda amintită de Vasile Blaga este și motivul pentru care europarlamentarul cere membrilor BPN să-i ceară socoteală lui Vasile Blaga.

"Faptul că am cerut aplicarea Statutului PDL și organizarea unui guvern din umbră mi-a atras nenumărate critici și o nouă propunere de excludere", a scris Cristian Preda.

Nou venita, de la PNL la PDL, despre "fioroși"

Cu privire la declarațiile colegilor de partid a scris "Un vicepreședinte al partidului, spirit elevat și calculator desăvârșit, a declarat că am păgubit simpatia pentru PDL cu “cel puțin cinci procente”. O altă colegă, exclusă acum câteva luni din PNL și venită de curând în PDL, crede că sunt “fioros”. Un amic, deputat european și el, mă plasează în categoria “zgomotului produs de euri fără saț și de manevrele sulfuroase ale răzbunării”, care vor deschide calea socialismului în România".

El mai scris că "șeful grupului parlamentar al PDL așteaptă să “retractez și să-mi cer scuze”". Însă, adaugă "Tuturor, le mai spun o dată: nu voi retracta nimic. Într-un partid normal, antipatiile sau simpatiile personale sunt cenzurate de reguli. E momentul ca și PDL să facă acest pas".

Socoteală lui Blaga

În final solicită membrilor BPN să-i ceară socoteală lui Vasile Blaga: "Le solicit, de aceea, membrilor BPN ca, în următoarea ședință, să îi ceară socoteală lui Vasile Blaga pentru neaplicarea articolului 56 din Statutul PDL".

Art. 56 al PDL presupune: (1) Când partidul nu este la guvernare, se constituie Guvernul Alternativă (GA), care: (a) poate delega reprezentanți în orice colectiv al partidului care elaborează propuneri cu caracter normativ; (b) înaintează BPN analize și propuneri, în vederea avizării pentru activitatea din Parlament. Deciziile BPN sunt obligatorii. (2) În activitatea sa GA va colabora cu comisiile de specialitate ale partidului. (3) Organizarea și funcționarea GA, sunt stabilite prin regulament, aprobat de către CNC, la propunerea BNP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel