Preafericitul Patriarh Daniel, scrisoare adresată MS Margareta cu ocazia zilei de 10 Mai
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
 Preafericitul Patriarh Daniel, scrisoare adresată MS Margareta cu ocazia zilei de 10 Mai
Preafericitul Patriarh Daniel, scrisoare adresată MS Margareta cu ocazia zilei de 10 Mai
Preafericitul Patriarh Daniel i-a transmis o scrisoare de felicitare Majestății Sale Margareta cu ocazia zilei de 10 Mai.

Familia Regală a României a publicat pe pagina de Instagram a Casei Regale scrisoarea de felicitare transmisă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Scrisoarea a fost transmisă cu ocazia zilei de 10 Mai, Ziua Regalității în România.

„Ziua Națională a Regalității este un prilej de a mulțumi lui Dumnezeu pentru faptele luminoase din istoria Casei Regale și a Țării noastre, pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educațional și social-filantropic“, se arată în textul scrisorii.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Peste o mie de persoane au întâmpinat Trenul Regal, la Galați, de 10 mai 

Peste o mie de persoane au întâmpinat, marţi, în Gara Galaţi, Trenul Regal, în care s-au aflat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

Trenul Regal a sosit la ora 16,14, iar înalţii oaspeţi au fost întâmpinaţi de peste o mie de gălăţeni de toate vârstele, care au oferit flori şi au fluturat steguleţe tricolore, dar şi de oficialităţile locale.

În comitetul de primire s-au mai aflat şi voluntari ai Crucii Roşii, dar şi mulţi copii, precum şi câţiva membri ai Asociaţiei Culturale 'Tomis', costumaţi în ostaşi români din Primul Război Mondial. De la ora 18.30, Trenul Regal rămâne la dispoziţia publicului, pentru vizitare, timp de două ore.

Trenul Regal a făcut, marţi, o călătorie simbolică, aleasă pentru data de 10 mai, zi legată de trei momente istorice importante: începutul domniei Regelui Carol I, câştigarea Independenţei de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Trenul Regal a plecat în această dimineaţă din Gara Băneasa şi a oprit în Gara Ploieşti Sud, Gara Buzău, Gara Brăila şi Gara Galaţi (vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel