Prea republican pentru democrați și prea democrat pentru republicani. O parte din familia Kennedy îl susține pe Biden în loc de ruda lor de sânge, Robert F. Kennedy
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Joe Biden a obținut sprijinul cel puțin 15 membri ai familiei Kennedy în timpul unei opriiri de campanie joi, în timp ce încearcă să submineze pe Donald Trump și să marginalizeze candidatura independentului Robert F. Kennedy Jr.

Kerry Kennedy, fiica fostului procuror general Robert F. Kennedy, nepoata fostului președinte John F. Kennedy și sora actualului candidat la președinție, a oferit sprijinul în Philadelphia, numindu-l pe Biden „eroul meu”. Ea a insistat că „există doar doi candidați cu orice șansă de a câștiga președinția” în acest an, prezentând campania ca o alegere între Biden și Trump, fără loc pentru un concurent al unui al treilea partid, scrie Associated Press.

Decizia de a evidenția sprijinul familiei Kennedy cu mai mult de șase luni înainte de ziua alegerilor este o indicație a cât de serios ia echipa lui Biden un candidat cu șanse mici care folosește puterea magică democratică rămasă a numelui său pentru a sifona sprijinul de la actualul președinte. Kennedy Jr. a minimizat sprijinurile, scriind pe rețelele de socializare că familia sa este „împărțită în opiniile noastre, dar unită în dragostea noastră reciprocă”. El a spus despre campania sa că este despre „vindecarea Americii”.

Date fiind pozițiile politice neconvenționale ale lui Kennedy Jr. și așteptarea asupra campaniei de acest an să fie decisă la sutimi, atât democrații, cât și republicanii se tem că el ar putea fi un perturbator.

Biden a folosit evenimentul de joi, care a încheiat un tur de trei zile în Pennsylvania, pentru a-și menține presiunea asupra lui Trump. El a spus că Trup, fostul președinte care este prezumtivul candidat republican, reprezintă o amenințare la adresa tradițiilor democratice ale Americii și că „acum este timpul să continuăm și să nu ne încetinim, pentru că există atât de mult în joc”. Sprijinul familiei Kennedy nu este o surpriză. Membrii proeminenți ai familiei democrate au fost vocali că nu sunt de acord politic cu Kennedy Jr., care a început ca un provocator la alegerile primare din Partidul Democrat împotriva lui Biden și acum concurează ca independent.

Comitetul Național Democrat a angajat o echipă de comunicare pentru a combate atractivitatea candidaților independeți, Kennedy Jr. fiind primul dintre ei. DNC a depus, de asemenea, o plângere recentă la Comisia Federală de Alegeri împotriva campaniei lui Kennedy Jr., acuzând-o că a coordonat prea strâns cu un super PAC afiliat pentru a-și pune numele pe buletinul de vot prezidențial în unele state.

Kennedy Jr. este privit cu suspiciune și de către campania lui Trump. Deși Trump a lansat recent un videoclip în care spune: „Dacă aș fi democrat, aș vota pentru RFK Jr. în orice situație față de Biden", el l-a criticat uneori pe Kennedy Jr. ca fiind mai „radical stânga” decât Biden. Pe drumul de întoarcere din oraș, Biden a făcut o oprire la un Wawa, însoțit de primarul Cherelle Parker, unde a luat ceva mâncare și a comandat un milkshake black and white. Aceasta a servit la acoperirea bazelor lui Biden pe un anumit front, dat fiind că oprirea sa de miercuri la Pittsburgh a fost la Sheetz, un lanț rival de magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel