Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, reacție după scrisoarea lui C.P. Tăriceanu: Nu există niciun motiv pentru a-mi da demisia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, joi, că nu există niciun motiv pentru a-şi da demisia, în contextul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a transmis marți o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care i-a cerut "înlăturarea" acesteia de la conducerea instanţei supreme, precum și a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA .

Întrebată, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dacă intenționează să își dea demisia, așa cum a cerut președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Livia Stanciu a declarat că  "Nu există niciun motiv din punctul meu de vedere". 

De asemenea, președinta ÎCCJ a fost întrebată și cum vede această solicitare venită din partea lui Tăriceanu: "Nici nu vreau să-mi exprim vreun punct de vedere. Vi se pare că este fundamentat pe lege? Atât pot să vă spun", a replicat Livia Stanciu, amintind însă de sesizarea CSM către Inspecţia Judiciară privind declarațiile președintelui Senatului.

"Aţi văzut că s-a făcut de către CSM o solicitare către Inspecţia Judiciară. Urmează să verifice Inspecția Judiciară. Verificări se vor face, inclusiv cele fundamentate pe art. 97 din Legea 303/2004, inclusiv verificări dacă prin afirmaţiile care au fost făcute, fie de către dl Călin Popescu-Tăriceanu sau prin conţinutul celor susţinute în acea scrisoare, s-a adus sau nu s-a adus atingere independeţei sistemului judiciar", a spus Livia Stanciu.

Aurelian Pavelescu, revoltat de reacția lui Cristi Danileț față de solicitarea lui C.P. Tăriceanu: Ce vorbiți, d-le?

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat, marți, într-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis să le "înlăture, prin demitere ori demisie", pe șefa DNA, Laura Kovesi, și șefa ÎCCJ, Livia Stanciu. Tăriceanu a inițiat acest demers după ce Curtea de Apel Bucureşti a achitat-o pe Mariana Rarinca, femeia care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ și care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv.

Mircea Badea: În acest moment se impune să ieșim în stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel