Data actualizării:
Data publicării:

Președintele CJ Mehedinți, șeful IPJ Mehedinți și șeful PSD Orșova, reținuți de DNA

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Adrian Duicu , președintele CJ Mehedinți,  Ștefan Ponea, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, și președintele PSD Orșova, Constantin Popescu, au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia fiind suspectați de corupție. Alte 11 persoane sunt cercetate în acest dosar.

Aceștia urmează a fi prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru obținerea mandatelor de arestare preventivă.

Adrian Duicu şi Ştefan Ponea sunt acuzaţi că ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.

Inspectorul şef al IPJ Mehedinţi şi preşedintele Consiliului Judeţean au fost audiaţi mai multe ore de procurorii anticorupţie, ambii primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Joi dimineaţă, înainte de ora 7.00, Adrian Duicu a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei, în timp ce Ştefan Ponea a fost dus cu cinici ore înainte, informează Mediafax.

Procurorii anticorupție au decis să-i cerceteze în stare de libertate pe secretara CJ Mehedinți, pe directorul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin și pe directorul televiziunii locale TL 2.

Adrian Duicu, este suspectat de mai multe fapte de corupție, săvârșite din 2012, după venirea PSD la putere.

Duicu i-a atras după sine pe șeful Poliției Județene Mehedinți, Constantin Ștefan Ponea, și pe președintele PSD din Orșova, Constantin Popescu.

În acelaşi dosar ar fi implicată şi directoarea Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, dr. Doina Boruga. Procurorii DNA au descins în locuinţa ei şi la spital. Percheziţii s-au desfăşurat şi la Direcţia de Finanţe Publice, la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi şi la sediile celor două televiziuni ale apropiaţilor preşedintelui Consiliului Judeţean.

La DNA a fost adus și secretarul primăriei din Orșova, Marian Botilă.

"E vorba de câteva abuzuri din partea autorității locale, respectiv a Primăriei Orșova, cu privire la vănzarea și concesionarea unor terenuri care au aparținut autorității locale", a declarat acesta.

Din punctul său de vedere, terenurile au fost subevaluate. "Au fost cumpărate la aproximativ 6,7 euro, în condițiile în care terenul depășeste 33 de euro pe metrul pătrat", a adăugat Botilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel