„Dacii din estul Transilvaniei”, la Palatul Suțu
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
La Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), începând cu data de 15 noiembrie 2021, va putea fi văzută spectaculoasa expoziție outdoor de grafică și colaj fotografic intitulată „Dacii din estul Transilvaniei”.

Expoziția poate fi văzută pe gardul Palatului Suțu în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2021.

„Realizată printr-un parteneriat între MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe și Muzeul Municipiului București, expoziția este un proiect ce beneficiază și de arhiva media „Aurul și Argintul antic al României” a Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția cuprinde douăzeci de tipărituri de mari dimensiuni ce ilustrează și descriu descoperiri arheologice reprezentative pentru civilizația dacică din secolele I a. Chr. – I p. Chr. din regiunea depresiunilor intra-montane din Carpații de Curbură: situri fortificate, tezaure din metale prețioase, morminte și locuri sacre.

Ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură? 

Publicul poate vedea fotografii aeriene ale munților fortificați de daci, reconstituiri grafice ale cetăților și sanctuarelor lor și, în premieră absolută, imagini ale siturilor arheologice recent documentate prin tehnologia LiDAR în pădurile din Carpații de Curbură.

Vizitatorii sunt așteptați să descopere ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum rezultă din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să afle cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admire arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru” arată un comunicat MMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel