Data publicării:

Șapte afecţiuni ciudate. Medicii nu le pot vindeca

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Medicii se confruntă uneori cu afecţiuni ciudate, rar întâlnite şi greu de vindecat. 

Alegeri prezidentiale 2024

Imposibilitatea de a simţi frica sau orgasmul care apare din senin, iată doar câteva dintre aceste boli bizare.

1. Boala Morgellons se manifestă prin convingerea pacientului că pe sub pielea lui se târăsc, se mişcă insecte. De asemenea, bolnavii au impresia că simt muşcături, înţepături şi mâncărimi pe sub piele. Totodată, ei susţin că văd fibre care le ies din piele, au leziuni dermatologice şi probleme de memorie. Nu se ştie care este cauza bolii. Unii medici cred că este vorba de o tulburare psihică, iar alţii că este de fapt o problemă dermatologică.

2. Sindromul mâinii străine. Cei care suferă de această tulburare au o mână care acţionează singură, fără intenţia pacientului. Astfel, una din mâini va lua obiecte sau va lovi anumite persoane, fără să poată fi controlată. Medicii cred că boala apare în urma unui atac cerebral în lobul parietal, care controlează mişcările voluntare.

3. Sindromul Cotard este impresia unei persoane că este moartă sau că o parte a corpului ei se descompune. Pacienţii sunt convinşi că le lipsesc anumite organe sau părţi ale corpului. Boala apare deseori la cei care suferă de schizofrenie şi tulburare bipolară, dar poate să apară şi în urma unor traume sau tumori.

4. Sindromul Ehlers-Danlos face ca trupul bolnavilor să fie extrem de flexibil, iar membrele lor se pot îndoi în poziţii nefireşti. Unii dintre cei care suferă de sindrom au şi pielea foarte flexibilă, dar din păcate se rănesc uşor şi rănile lor se vindecă foarte greu. Boala apare din cauza a 8 mutaţii genetice, care duc la reducerea cantităţii de colagen din piele.

Citește și: Sexsomnia şi alte tulburări de somn

5. Boala Wiethe se manifestă prin imposibilitatea de a simţi frica. Este o boală genetică rară, care duce la întărirea ţesutului cerebral, distrugând amigdala, care este structura cerebrală care generează reacţia de frică.

6. Sindromul excitaţiei persistente. Pentru aceste persoane, orgasmul apare pe neaşteptate şi este mai curând un eveniment jenant, stresant, decât unul plăcut. Tulburarea apare mai ales la femei şi este provocată de o hipersensibilitate la cea mai mică presiune asupra organelor genitale, dar uneori apare din senin, fără să există vreo dorinţă sexuală reală.

7. Haemolacria este boala din cauza căreia bolnavul plânge cu lacrimi de sânge. Afecţiunea poate să apară în urma unei conjunctivite grave, dar şi fără explicaţie, la unele femei în timpul menstruaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel