Bucatele tradiţionale româneşti răsfaţă în această perioadă papilele gustative ale gurmanzilor turci şi nu numai, cu ocazia Zilelor Gastronomiei Româneşti, eveniment organizat sub egida Centenarului Marii Uniri a României şi a celebrării a 140 de ani de relaţii diplomatice fructuoase dintre România şi Turcia, la hotelul Sheraton din Ankara, conform unui comunicat de presă al Ambasadei României în Turcia remis vineri Agerpres.
Acest veritabil festival al gastronomiei româneşti se va încheia la 10 mai. Evenimentul îşi propune scoaterea în evidenţă a similitudinilor culturale gastronomice dintre bucătăria română şi cea turcă. Începând de miercuri, când a avut loc vernisajul evenimentului, au fost degustate produse după reţete tradiţionale româneşti realizate de către bucătarul-şef al Hotelului Sheraton şi a fost prezentat şi oferit participanţilor studiul reeditat 'Împărtăşind aceleaşi gusturi: Bucătăria tradiţională comună turcească şi românească'.
Volumul prezintă percepţia diferenţelor şi apropierii gastronomice româneşti şi turceşti şi a fost realizat de către cercetători ai Institutului de Etnografie şi Folclor Constantin Brăiloiu şi ai Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, împreună cu cercetători ai Universităţilor Gazi, Ankara şi Bilkent din Ankara, după efectuarea de cercetări de teren în România şi în Turcia.
[citeste si]
Acesta este publicat de către Comisia Naţională a Turciei pentru UNESCO în limbile engleză, română şi turcă. Zilele Gastronomiei Româneşti au fost deschise de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Şopandă, şi de preşedintele Comisiei Naţionale a Turciei pentru UNESCO, Ocal Oguz. La deschidere au participat aproximativ 300 de persoane, reprezentanţi din mediul politic, diplomatic, academic şi de afaceri din Turcia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD