• Prăjiturile, mai scumpe în România decât în ţara de origine. Herjeu: Eu sunt capsoman, tot cred că exagerate sunt avariţia "antreprenorilor" mioritici, parvenitismul şi snobismul
Radu Herjeu critică preţurile mari practicate de antreprenorii români la anumite produse care în străinătate pot fi găsite la jumătate de preţ.
"O să spuneți că am un fix. Și am, clar!
Salariul lunar mediu în Genova este sensibil mai mare decât în capitala noastră! Prin urmare e absolut de înțeles de ce am putut mânca un cannolo bun și mare de la o Patiserie de pe esplanada Portului Vechi (zonă turistică de grad zero) cu 3 euro, în timp ce la București, pentru unul similar dai 5 euro ca să-l iei de la un food truck.
Sigur, n-are rost să vă spun cât costă înghețata în CinqueTerre. Între 2,5 și 3 euro - două golomețe. Cât ziceați că dați pe ea în Centrul vechi bucureștean?
Da, da, știu, mi s-a explicat de atâtea ori: salariile, chiria și prețul ingredientelor sunt muuuult mai mari în București decât oriunde în lume. Iar patronii aduc bani de acasă ca să poată ține prețurile jos.
Dar eu sunt capsoman. Tot cred că, de fapt, exagerate sunt avariția ”antreprenorilor” mioritici, parvenitismul și snobismul", a scris Radu Herjeu pe Facebook.
Nu e prima dată când Herjeu se plânge de acest aspect. În mai 2022, acesta invoca acelaşi subiect, doar că atunci compara cu preţurile din Sicilia, Italia.
"În Italia, Sicilia, Catania, în cea mai de fițe patiserii din oraș, vizavi chiar de intrarea în Parcul Central Villa Bellini, cu mii de reviewuri elogiative pe net, un cannoli de 160 de gr. costă 2,5 euro, deci 12,5 lei. În România, București, Pipera, un cannoli de 130 gr. costă 15 lei, deci 3 euro.Cu 20% mai mic, cu 20% mai scump, normal! Nu suport ”capitalismul” românesc și pe cei care-l țin în viață!", scria atunci Herjeu, ca doar la o zi distanţă să revină cu o completare.
"Ce triste sunt toate semivedetuțele care se mobilizează înflăcărat și imediat să boicoteze diverse firme pe motiv de război, pandemie, rasism, homofobie, dar niciodată pentru c-au prețuri nesimțite. Dimpotrivă, ca un făcut, absolut întâmplător, fix ăstora le promovează produsele sau serviciile, ca să convingă și prostimea să dea 20 de lei pe un cannolo sau un ecler și să aibă senzația că și-a depășit condiția și e și ea din lumea ”bună” a susnumiților influenceri", a concluzionat Radu Herjeu.
Iar în martie anul acesta a indicat spre un alt produs de patiserie cu preţuri mult mai mari în România.
"A explodat netul de articole publicitare la noua minune de patiserie adusă în România direct din America: New York Rolls. Un fel de croissant cu cremă, dar cu formă de puc de hochei glazurat. Vă dați seama ce bucurie pentru toți consumatorii de eclehrrre și cannoli din Mioriția. Au acum un nou produs pe care să dea banii ca să știe toți că îi au. Pentru că la Paris oamenii sunt mai amărâți sau mai puțin snobi, iar ingredientele mai ieftine și salariile clar mai mici ca pe malurile Dâmboviței, rollsurile costă 4,8 euro. La New York, cel mai scump e echivalentul a 5,39 de euro. În Singapore e 4,34 euro, iar la Bruxelles e 5,25 de euro.Spre deosebire de București, unde unul e 5,46 de euro. Desigur! Da, da, știu, sunt hater", a scris acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News