Ingrediente
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Cum se prepară
Întâi tăiem prunele în două şi îndepărtăm sâmburii. După ce am terminat, ne apucăm să preparăm blatul (pornim între timp cuptorul să fie bine încălzit ). Gălbenuşurile de la cele 4 ouă le spumăm cu 250 g zahăr după care adăugăm pe rând cei 100 ml ulei şi 100 ml lapte continuând mixarea, potrivit bucatareselevesele.ro. La cele 250 g făina adăugăm 1/2 plic praf de copt şi împreună se adaugă la compoziţia de gălbenuş mixând în continuare. Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare, după care o adăugăm la compoziţia de gălbenuş.
Amestecăm uşor până se omogenizează, apoi compoziţia rezultată o turnăm în tava (de 25/40 cm) tapetată cu hârtie de copt . Aşezăm peste compoziţie prunele tăiate pe jumătate una lângă alta, cât mai strâns ,după care dăm tava la cuptor. Lăsăm iniţial la foc mare timp de 5 minute, până începe blatul să se ridice. Apoi, reducem focul la minim şi lăsăm să se coacă (e copt în momentul în care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeşte aluat pe ea ). După ce s-a copt o scoatem, o lăsăm la răcit (dacă aveţi răbdare …) şi o pudram cu zahăr praf sau o lăsăm aşa (fiecare după cum doreşte …). Se va tăia în cuburi mai măricele şi se poate servi .
BONUS: Prăjitura "5 minute"
200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune
Cum se prepară
Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.
După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini.
Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Pască pufoasă fără aluat
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță