Prăjitură pufoasă cu rubarbă. Cea mai tare rețetă. Este foarte gustoasă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjitura cu rubarbă poate fi un desert ideal în zilele de weekend sau la ocaziile speciale. Este delicioasă! Iată cum se prepară.

Ingrediente

300 gr zahăr
240 gr unt
4 ouă
300 gr făină albă 
20 gr amidon
2 linguriţe rase praf de copt
180 gr lapte bătut (sau iaurt)
1 porţie rubarbă 

Vezi și: Pandișpan pufos cu căpșune, rețetă. Prăjitura pe care toți o iubesc!

Cum se prepară

Prăjitură pufoasă cu rubarbă. Măcinaţi zahărul în maşina de cafea sau în robot. Cu mixerul sau în robot frecaţi untul cu zahărul pudră până obţineţi o cremă moale. Se adaugă câte un ou pe rând, mixându-se după fiecare. Va rezulta o cremă foarte pufoasă, ca un mousse galben-pal.

Prăjitură pufoasă cu rubarbă. Se adaugă laptele bătut şi se cern deasupra făina, amidonul şi praful de copt. Cu o spatulă lată se amestecă uşor toate până la omogenizare. Va rezulta un aluat pufos dar mai dens, care nu se autoniveleaza.

Prăjitură pufoasă cu rubarbă. Se pune aluatul în tavă de 28 x 18 cm (cu hârtie de copt pe fund şi unsă cu unt pe margini). Se nivelează cu dosul unei linguri. Deasupra se pun bucăţi de rubarbă din sirop (încercaţi să luaţi cât mai puţin sirop).

Prăjitură pufoasă cu rubarbă. Se coace prăjitura la 180C timp de 45 minute. Se testează să iasă scobitoarea curată din centru. Se lasa să se răcească apoi se poate felia. Se serveşte simplă sau cu siropul de pe rubarbă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel