Prăjitura "Palmieri". Ai nevoie de doar trei ingrediente pentru această rețetă delicioasă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Prăjitura Palmieri este numai bună atunci când nu vrei să cheltui prea mult pentru a te bucura de un desert delicios.

Ingrediente

- 1 foaie aluat foietaj dezgheţat (400 gr)
- 1/2 cana zahăr
- 1 linguriţă cu vârf scorţişoară

Cum se prepară

Amestecăm zahărul cu scorţişoară. Presărăm pe suprafaţa de lucru zahăr cât să acoperim o zonă egală cu cea a foii de foietaj. Aşezăm aluatul peste zahăr şi cu sucitorul trecem de câteva ori peste el, nu ca să întindem aluatul, ci doar să-l apăsăm uşor ca să se prindă zahărul de aluat. Presărăm zahăr peste aluat şi trecem iar cu sucitorul peste el ca să se prindă mai bine, potrivit e-retete.ro.

Marcăm jumătatea aluatului. Începem să-l rulăm din două capete opuse până se unesc la mijlocul marcat. Cu un cuţit ascuţit tăiem felii subţirele (cca 1/2 cm) din rulada obţinută. Trecem feliile prin zahărul aromat. Le aşezăm în tava cuptorului pe care am pus hârtie de copt. Apăsam un pic în zona în care se unesc cele două "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le dăm la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le întoarcem să se caramelizeze şi pe cealaltă parte şi le lăsăm încă 5 minute.

Nu înghesuiţi palmierii în tavă, coaceţi doar câte 9-12 bucăţi o dată fiindcă vor creşte.  Cât timp se răcesc, îi aşezăm pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de alţii.

Citește și:

Plăcintă cu ciocolată, rețetă. Ai nevoie doar de 3 ingrediente - Preparare în 10 minute

Plăcinta cu ciocolată se prepară în zece minute, folosind doar trei ingrediente. Este absolut delicioasă și oricine o poate face.

Ingrediente

1 foaie de plăcintă (de aproximativ 220 g)
180-200 ml smântână pentru gătit
300 g ciocolată (fulgi sau bucăți)

Cum se prepară

Pune foaia de plăcintă în tava unsă în prealabil cu ulei, acoperind și marginile, și dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute. Toarnă într-o crăticioară – pusă pe focul dat la temperatură medie-joasă – smântâna pentru gătit, potrivit retete.unica.ro. Las-o timp de 2-3 minute, până începe să fiarbă ușor.

Dă-o de pe foc și adaugă bucățile de ciocolată peste și amestecă bine. Când s-a omogenizat umplutura de ciocolată, toarn-o peste foaia de plăcintă coaptă. Dă la frigider pentru 2 ore.

Citește și:

Clătite dietetice, rețeta. Ai nevoie doar de 3 ingrediente. Cum se prepară

Ingrediente (pentru o porţie)

1 banană
2 ouă
¼ linguriţă scorţişoară 

Cum se prepară

Într-un bol pasează o banană şi adaugă scorţişoara şi gălbenuşurile. Amestecă totul foarte bine. Separat, bate albuşurile spumă tare. Adaugă compoziţia de banane peste acestea încorporând-o uşor astfel încât albuşul să rămână pufos şi să ofere densitate clătitelor, potrivit retete.acasa.ro. Pune o tigaie nonaderentă la încins şi adaugă, pe rând, câte o clătită. Când este rumenită pe o parte, întoarce-o şi las-o să se rumenească şi pe cealaltă parte.

Se servesc reci sau calde cu fructe de pădure. 

Citește și:

Chec aromat cu cacao și dovleac

Ingrediente

- 280 g făină
- 300 g zahăr
- 35 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 300 g dovleac gătit (copt sau fiert)
- 4 ouă
- 160 ml ulei

Cum se prepară checul aromat cu cacao și dovleac

Ouăle și zahărul se bat spumă. Peste ouă se adaugă uleiul și piureul de dovleac. Se amestecă bine. Făina și praful de copt se cern și se adaugă treptat peste amestecul de ouă prin mișcări de învăluire.
Jumătate din aluatul obținut se transferă în alt castron și se amestecă cu cacaua. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. O tavă sau o formă de chec se unge cu unt/ulei și se tapetează cu făină sau se pune o foaie de copt.

Pentru un efect marmorat se adaugă aluatul deschis la culoare și apoi cel cu cacao și se amestecă cu ajutorul unei scobitori sau cu vârful unui cuțit. Checul se coace la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 minute sau până ce trece testul scobitorii. După coacere se lasă în tavă până ce se răcește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel