Un desert de sărbători este perfect după masa de prânz sau cină, în combinație cu o cremă de mascarpone. Dar cum să facem o prăjitură foarte moale și super pufoasă?
Suntem conștienți că, atunci când pregătim un desert, ne dorim ca acesta să fie înalt și perfect dospit, moale ca un nor, care se topește în gură. Pe scurt, o bunătate care va fi pe placul tuturor. Ei bine, există câteva sfaturi care merită cunoscute.
Sfatul 1. Să începem cu temperatura ingredientelor. Trebuie să scoatem din frigider toate produsele pe care le vom folosi. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei, lucru care va permite aluatului să dospească bine.
Sfatul 2. Al doilea pas este prelucrarea ingredientelor. Dacă rețeta presupune să batem ouăle cu zahărul, acesta este un pas important pentru a da volum aluatului. Vom face acest lucru cu un mixer electric până când amestecul devine spumos. La suprafață ar trebui să se formeze bule.
Sfatul 3. Dacă rețeta presupune albușuri tari, atunci le vom bate foarte bine și le vom încorpora ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus pentru a nu le demonta. Când încorporăm făina și celelalte ingrediente pudrate, verificam să nu fie cocoloașe. Ar fi bine să le cernem înainte de a le adăuga în aluat.
Mâncare neobișnuită din ardei gras, cu care vei înlocui salatele și gustările
Sfatul 4. Ca aluatul să fie perfect, adăugam praful de copt doar la sfârșit și coacem desertul imediat, în cuptorul preîncălzit, pe raftul central. În timpul coacerii, ușa cuptorului nu trebuie deschisă.
Acum putem începe să pregătim prăjitura cu portocale. Iată ingredientele:
250 grame de făină;
150 grame zahăr granulat;
3 ouă;
80 ml ulei de măsline;
10 grame praf de copt;
150 ml suc de portocale;
coaja rasă a unei portocale organice;
zahăr pudră după gust;
esență de vanilie.
Rețeta, pas cu pas
Pentru început radem coaja unei portocale bio și stoarcem câteva portocale pentru a obține 150 ml de suc. Apoi trecem la frământarea aluatului. Separăm gălbenușurile de albușuri și le putem ăn două boluri separate. Adăugăm zahărul în gălbenușuri și le batem cu telul electric.
Apoi adăugăm treptat coaja rasă de portocală, sucul de portocale și uleiul. La final, combinăm făina, praful de copt și esența de vanilie. Amestecăm bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Dulceață de mandarine: rețeta unui deliciu cu miros îmbătător, fără a irosi cojile
Acum, cât se odihnește aluatul, batem albușurile spumă cu telul electric. Verificăm dacă compusul este foarte ferm și apoi îl adăugăm ușor în aluat. Turnam aluatul obținut într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Tava trebuie să fie îngustă și înaltă dacă vrem o prăjitură deosebit de moale. În acest caz trebuie să aibă aproximativ 18 cm în diametru.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și lăsăm desertul să se coacă aproximativ 40 de minute. Pentru a verifica dacă e gata, facem testul cu scobitoarea. Apoi, odată răcit, scoatem desertul din forma de copt și îl decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian