Prăjitura Kati, cu bezea, ciocolată și biscuiți. Rețeta de care nu te mai saturi
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Prăjitura Kati, cu bezea, ciocolată și biscuiți. Rețetă CREMOASĂ, de care nu te mai saturi, FOTO cu rol ilustrativ
Prăjitura Kati, cu bezea, ciocolată și biscuiți. Rețetă CREMOASĂ, de care nu te mai saturi, FOTO cu rol ilustrativ
Prăjitura Kati este genul de desert de care nu te mai saturi, ori de câte ori îl prepari. Este extrem de delicioasă și cremoasă. 

Ingrediente pentru 3 foi

4 gălbenușuri

150 g untură

150 g zahăr

500-550 g făină

5 linguri de lapte

1 plic de praf de copt

Ingrediente cremă

1 borcan de gem de vișine

150 g unt

1 foaie dintre cele 3

4 linguri de zahăr

2 linguri cacao

50 ml lapte

50 g biscuiți

esență de rom

Bezea

4 albușuri

180 g zahăr

100 g ciocolată rasă

Mod de preparare

Pentru foi: Pune untura, gălbenușurile și zahărul într-un bol. Adaugă laptele călduț, apoi făina și praful de copt. Frământă aluatul.

Împarte aluatul în trei părți egale.

Întinde fiecare foaie direct pe hârtia de copt și acoperită cu folie alimentară (altfel va fi foarte greu, că se lipește de făcăleț) și coace-o 10 minute sau până când începe să se rumeneasca pe margini, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. 

Pentru cremă: Bate untul la temperatura camerei cu zahărul, adaugă una dintre cele trei foi coapte sfărămițată și laptele, apoi și gemul, biscuiții, cacao și esența. Amestecă bine. Pune crema între cele două foi. 

Pentru bezea: Mixează albușurile cu zahărul până devin o bezea tare. Pune-o pe baie de aburi pentru 10-15 minute și amestecă 1 minut în bezea.

Pune bezeaua deasupra prăjiturii și bagă prăjitura la rece, până a două zi sau 4-5 ore.

La final, presară ciocolată rasă deasupra, scrie ciocolatacuzambete.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel