Prăjitură fără coacere cu biscuiți și ciocolată. Ușor de făcut, cu puține ingrediente
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să nu pierzi mult timp în bucătărie, această prăjitură fără coacere va deveni preferata ta. Iată cum se prepară acest desert cu biscuiți și ciocolată....

Ingrediente

200g biscuiți (digestive, cu fulgi de ovăz sau altul la alegere)

100g unt (topit)

200g ciocolată neagră

200ml frișcă lichidă

2 lingurițe extract de vanilie

o mână de nuci, alune sau migdale (opțional, pentru decor)

Cum se prepară

Puneți biscuiții într-o pungă și zdrobiți-i cu ajutorul unui sucitor sau utilizați un robot de bucătărie pentru a-i mărunți.

Topiți untul la foc mic sau în cuptorul cu microunde până devine lichid.  Într-un castron mare, amestecați biscuiții zdrobiți cu untul topit până obțineți o compoziție omogenă. Puneți amestecul de biscuiți și unt într-o tavă de prăjitură cu fundul detașabil și presați-l uniform într-un strat compact. Puteți folosi o spatulă sau o lingură pentru aceasta. Așezați tava în frigider pentru a se întări.

Într-un castron, topiți ciocolata împreună cu frișca lichidă la foc mic, amestecând încontinuu. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.

Turnați amestecul de ciocolată topită peste stratul de biscuiți din tavă, asigurându-vă că acoperiți uniform întreaga suprafață. Dați tava la frigider și lăsați prăjitura să se răcească și să se întărească timp de cel puțin 2-3 ore sau până când umplutura devine solidă.

După ce prăjitura s-a întărit complet, o puteți decora cu nuci, alune sau migdale mărunțite, dacă doriți. Tăiați prăjitura în părți egale și serviți-o. Poftă bună!

Această prăjitură fără coacere este perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța cu ceva dulce într-o zi obișnuită. Este ușor de făcut și nu necesită multe ingrediente sau timp în bucătărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel