Prăjitură de orez cu cacao și vanilie: un desert foarte simplu, dar atât de bun
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjitură de orez cu cacao și vanilie, un desert foarte simplu, dar atât de bun. Sursa - pixabay.com
Prăjitură de orez cu cacao și vanilie, un desert foarte simplu, dar atât de bun. Sursa - pixabay.com
O adevărată surpriză o oferă în bucătărie prăjitura de orez. Ușor de preparat, acest desert vă va surprinde.

Cu acest desert vă veți satisface pofta de ceva dulce. 

Prăjitură de orez cu cacao și vanilie. Ingrediente:

200 grame de de orez;

3 ouă;

800 ml de lapte integral;

180 grame de zahăr;

păstaie de vanilie;

o lingură de cacao amară;

o linguriță de scorțișoară;

50 grame de fructe confiate sau chipsuri de ciocolată,

zahăr pudră pentru decor.

Rețeta pas cu pas

Într-o tigaie antiaderentă se toarnă laptele, păstaia de vanilie și orezul. Trebuie să așteptați să fiarbă. Este important să amestecați frecvent pentru a evita formarea de cocoloașe sau ca orezul să se lipsească de fundul oalei

După ce orezul a fiert, scoateți păstaia de vanilie. Transferați orezul într-un bo și acoperiți-l cu o folie alimentară.

Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta

Pentru pasul următor trebuie să așteptați până când orezul este suficient de rece. Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă de copt cu ulei. Bateți ouăle cu zaharul până la o consistență spumoasă, adăugați scorțișoara, lingurița de cacao și fructele confiate sau chipsurile de ciocolată. După ce ați amestecat bine, adăugați și orezul răcit.

Supă delicioasă de legume: este sățioasă și se face rapid. O porție are doar 210 calorii

Acum nu vă mai rămâne doar să turnați amestecul de orez în tavă și să-l nivelați. Coaceți desertul patruzeci de minute, la 180 de grade. Desigur, de îndată ce este gata, scoateți desertul din cuptor. 

Înainte de a servi prăjitura de orez, decorați-o cu zahăr pudră. Poftă bună!

  

BONUS. Nu se lipește și nu se arde: cum să gătești orezul într-o cratiță pe aragaz sau în cuptorul cu microunde  

Câtă apă este necesară pentru 1 pahar de orez și cum să-l gătești, află din acest articol.

Pentru a găti orezul perfect, trebuie să-l clătiți în apă rece. Acest lucru va spăla tot amidonul de pe boabe. Cel mai bine este să clătiți orezul de 5 ori până când apa devine limpede. În mod ideal puteți folosi o sită pentru acest proces.

Se crede că la o măsură de orez trebuie să se folosească două măsuri de apă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie să aveți în vedere tipul de orez și instrucțiunile de pe ambalaj. 

Dovlecei pane cu sos de usturoi, plin de aromă. De azi, doar așa îi veți găti

Orezul se fierbe într-o oală cu fundul gros. Tehnologia este simplă: puneți apa la fiert cu sare, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți oala cu un capac. În timpul procesului de gătire, nu ridicați capacul și nu amestecați orezul.

Vorbind despre cât de mult să gătiți orez, este important să luați în considerare aspectul său:

orezul alb - 20 de minute;

orezul brun  - 40 de minute;

orezul sălbatic - 40-60 de minute.

Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie

La final, când orezul este gata, se oprește focul. Orezul se lasă să stea în oală încă 10-15 minute. Dacă a rămas apă în tigaie, atunci o puteți scurge sau acoperi tigaia cu un prosop uscat, care va absorbi umezeala rămasă.

Dacă sunteți interesat de cum să gătiți orez într-o tigaie, este important să folosiți una cu laturi înalte, iar diametrul acesteia ar trebui să fie de 24 cm. Tehnologia de gătit este aceeași, dar boabele de orez trebuie mai întâi prăjite în ulei vegetal timp de 1-2 minute. Apoi adăugați apă și gătiți-l ca și în cazul unei cratițe.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

Cum să gătești orez pufos în cuptorul cu microunde

O altă opțiune pentru gătirea orezului este utilizarea unui cuptor cu microunde. Trebuie să turnați orezul într-un recipient adecvat, astfel încât cerealele să ocupe maxim 1/3 din volumul vasului. În continuare, turnați apă și adăugați condimente.

Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă și setați timpul de gătire: pentru orez alb - 15-20 minute; pentru cel brun și cel sălbatic - 20-25 de minute.

Indiferent de tipul de orez, după gătire, trebuie să amestecați cerealele și să le lăsați încă 5-10 minute în cuptorul cu microunde oprit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel