Data publicării:
Prăjitură de ciocolată, la tigaie: este fabulos de bună și poate înfrumuseța o masă festivă
Prăjitura de ciocolată va deveni preferata ta, dacă vei învăța să o gătești rapid, folosind produse care se găsesc în orice bucătărie.
Un astfel de desert va deveni un adevărat decor al mesei festive. Nu trebuie să folosești un cuptor pentru a face prăjitura cu ciocolată. O poți coace și într-o tigaie.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de făină;
2 ouă;
80 grame de zahăr;
25 grame de cacao;
100 grame de smântână (18%);
60 ml ulei vegetal;
o linguriță de praf de copt;
topping de ciocolată sau ciocolată topită.
Rețeta, pas cu pas
Mai întâi trebuie să bați ouăle cu zahărul până obții un amestec spumos. Se recomandă să folosești un mixer. În bolul cu ouă se adaugă făina cernută și praful de copt.
Completează cu ouăle, uleiul vegetal, smântâna și cacao. Se amestecă aluatul până la omogenizare.
Varză înăbușită, după o rețetă turcească. Un ingredient neașteptat va face mâncarea mai gustoasă
O tigaie antiaderentă se unge cu ulei și se acoperă cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul și se nivelează. Coace prăjitura sub capac, la foc mic, circa 35 de minute. Asigură-te că sub capac nu există găuri prin care să intre aerul.
Pizza pe lipie, cea mai rapidă și delicioasă rețetă, gata în 10 minute
Întoarce aluatul cu 10 minute înainte de a fi gata. Desertul se răcește și se decorează cu ciocolată topită sau topping. Dacă dorești, poți decora prăjitura cu fructe de pădure sau cu nucă de cocos. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News