Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura "Cuib de ouă". Rețeta pentru Paşti

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Prăjitura cuib de ouă este perfectă pentru masa de Paști. Iată cum se prepară...

Ingrediente

Pentru blat:

- 250 gr de ciocolată neagră, mărunţită;

- 125 gr de unt nesărat, moale;

- 6 ouă de mărime medie (2 întregi, 4 separate);

- 175 gr de zahăr alb (75 de gr pentru amestecul de gălbenuşuri, 100 de gr pentru albuşuri);

- 1 linguriţă de extract de vanilie

Pentru topping:

- 125 gr de ciocolată neagră, mărunţita;

- 250 ml frişcă;

– 1 linguriţă de extract de vanilie;

- 1 pachet de mini ouă de ciocolată (pentru decorare).

Cum se prepară

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă de prăjitură rotundă, cu diametrul de 23 cm şi se tapetează cu hârtie de copt. Se topesc cele 250 gr de ciocolată neagră împreună cu untul şi apoi se lasă să se răcească uşor.

Se bat cele 4 albuşuri bine, până când se întăresc, apoi se adaugă treptat cele 100 de grame de zahăr şi se amestecă până când albuşurile încep să formeze vârfuri de spumă. Într-un alt castron, se amestecă cele 2 ouă întregi, împreună cu cele 4 gălbenuşuri, 75 de grame de zahăr şi extractul de vanilie, iar apoi se adaugă încet amestecul de ciocolată.

Amestecul obţinut se subţiază adăugând o parte din albuşurile bătute, după care se amestecă bine, iar după aceea se adaugă şi restul de albuşuri bătute, amestecând uşor. Amestecul se toarnă în tava pregătită şi se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când prăjitura a crescut şi a început să crape la suprafaţă, iar mijlocul nu mai este lichid.

Se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit în tava în care a fost coaptă. Pe măsură ce se răceşte, mijlocul se va lăsa, dar nu trebuie să te sperii, pentru că aşa trebuie să arate această prăjitură.

Pentru a finaliza prăjitura, se topeşte ciocolata şi se lasă să se răcească puţin. Frişca se bate până când devine uşor aerată, apoi se adaugă extractul de vanilie şi se încorporează ciocolata topită. Se umple craterul din mijlocul prăjiturii cu cremă de ciocolată şi frişcă şi se decorează cu ouă mici de ciocolată.

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel