Data publicării:
Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă
Prăjitura cu rom și cafea este desertul perfect pentru weekend. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
Pentru aluat
125 ml ulei
125 ml apă minerală
150 g făină
1 praf de copt
4 ouă
3 linguri pudră de cacao
1 linguriţă cafea instant
150 g zahăr pudră
esenţă de rom
Pentru glazură
200 g ciocolată menaj
50 g unt
3 linguri de cafea concentrată
Pentru decor (opţional)
200 ml frişcă bătută
ness
boabe de cafea
Vezi și: Gogoși rusești cu măr. Rețeta perfectă de toamnă. Gust senzațional!
Cum se prepară
Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect, potrivit clickpoftabuna.ro.
Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie. Între timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bucăţele până se integrează perfect în ciocolată.
La sfârşit adaugi cafeaua concentrată. Torni glazura peste prăjitura răcorită şi o laşi să se răcească. În momentul servirii, porţionezi prăjitura cu rom si cafea după preferinţă, decorezi fiecare porţie cu frişcă turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişcă, deasupra fiecărei porţii.
Vezi și: Prăjitura "care se face singură". Rețeta extraordinar de simplă
BONUS: Prăjitură cu budincă
Ingrediente
1 l de apă
2 plicuri de nescafe 2 în 1
200 g zahăr brun
200 g de făină
Crema
1 l de lapte
2 pungi de budincă de vanilie
12 linguri zahăr
170 g unt
150 ml de frişcă
Vezi și: Prăjitura "5 minute". Nu este nevoie de coacere
Glazura
150 g de ciocolată
4 linguri de lapte
2 linguri de ulei
50 g unt
Cum se prepară
Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.
Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.
După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News