Data publicării:

Prăjitură cu marmeladă și nuci. Rețeta din 1974

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Poftă bună cu Gina Bradea
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Poftă bună cu Gina Bradea
Ți-e dor de prăjiturile de altădată? Ți-am pregătit o rețetă perfectă.

Ingrediente

- 6 ouă
- 6 linguri zahăr tos
- 1 ceașcă ulei
- 1 ceașcă lapte
- 1 pliculeț praf de copt
- puțină sare
- făină cât cuprinde pentru a obține un aluat care poate fi întins
- 3 linguri marmeladă
- 150 g nucă măcinată
- puțin zahăr pudră vanilat

Cum se prepară

Cu ajutorul unui mixer, se amestecă bine ouăle cu zahărul. Se adaugă pe rând, în cantități mici, uleiul și laptele, praful de copt și puțină sare. Se adaugă făină cât cuprinde și se frământă un aluat (să se poată obține un aluat care se poate întinde), potrivit reteteistorice.ro.

Aluatul se împarte în două și se întinde pe o suprafață plană presărată cu făină, de grosimea unei jumătăți din degetul mic. Prima foaie, luată cu sucitorul (învârtită pe acesta), se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Peste prima foaie se întinde marmelada amestecată cu nucile și se acoperă cu foaia a doua.

Se coace la foc potrivit. Când e gata prăjitura, se taie în bucăți potrivite și se presară cu zahăr pudră vanilat.

Vezi și:  Prăjitură secuiască. Rețeta veche din 1938

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel