Prăjitură cu gem de caise și cacao. Un desert ușor, care are doar 98 de calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjitură cu gem de caise și cacao. Un desert ușor, care are doar 98 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Prăjitură cu gem de caise și cacao. Un desert ușor, care are doar 98 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Ești la dietă, dar îți este poftă de un desert? Nu îți face griji, deoarece poți pregăti un desert ușor, cu foarte puține calorii. 

Nu este necesar să renunți complet la dulciuri chiar dacă vrei să slăbești. Ziua începe mai bine cu un desert parfumat și delicios, dar foarte ușor.

De asemenea, un desert ușor poate fi servit ca o gustare sau la sfârșitul unei cine, pentru o notă dulce. Iată o prăjitură cu caise și iaurt, perfectă pentru a fi consumată chiar dacă ții la siluetă.

Chifteluțe suedeze: rețeta celebrului preparat, care a cucerit o lume întreagă

Pentru ca desertul să aibă un conținut scăzut de calorii toate ingredientele trebuie să fie ușoare.  Pentru desert vei folosi iaurt cu 0% grăsime, de preferat grecesc, deoarece este mai cremos. De asemenea, vei înlocui zahărul cu stevia, un îndulcitor fără calorii.

Biscuiți cu brânză: o rețetă ușoară pentru un aperitiv perfect

Vei reduce conținutul de grăsime și vei folosi făină integrală. La final, ai nevoie de o dulceață ușoară. În medie, o lingură de gem dietetic furnizează aproximativ 18 calorii, dar există și gemuri care au doar 10 calorii. 

 

Ingrediente:

130 grame de făină integrală;

125 grame iaurt simplu cu 0% grăsime;

30 grame stevie;

1 ou întreg + 1 albuș;

25 grame de cacao amară;

1 lingură dulceață ușoară de caise;

30 grame ulei de măsline;

½ plic praf de copt;

½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Timp de preparare  - 30 minute, porții - 10, calorii pe felie - 98 de calorii.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Pentru a pregăti desertul, pune ouăle și stevia într-un bol și, folosind un mixer electric, amestecă  bine ingredientele. Apoi adaugă uleiul și continuă să mixezi până obții un amestec spumos. Adaugă  iaurtul și amestecă-l cu celelalte ingrediente.

Un remediu simplu pentru scăderea zahărului din sânge: două lingurițe din acest produs sunt suficiente

Acum, combină pudra de cacao cu făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine pentru a evita formarea de cocoloașe. Blatul este gata pentru a fi copt. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 180 de grade. 

Se toarnă amestecul în tava de copt. Deasupra aluatului se întinde dulceața de caise. În timpul coacerii, dulceața va pătrunde în aluat și o vom găsi în centrul feliilor. Prăjitura se coace circa 30 de minute. Desertul se lasă să se răcească, înainte a fi scos din formă. Prăjitura se taie felii și se servește pe masă. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel