Prăjitură cu cireșe. Rețeta de sezon care face furori
Este perioada cireșelor de mai, așa că nu ar fi rău să pregătești ceva bun cu aceste minunate fructe. Îți oferim noi o rețetă!
Ingrediente
Pentru blat:
200g făină
150g zahăr
100g unt
3 ouă
1 linguriță praf de copt
esență de vanilie (opțional)
Pentru stratul de cireșe:
300g cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi
2 linguri de zahăr
Pentru topping:
zahăr pudră pentru presărat
Cum se prepară
Spală și curăță cireșele, scoate-le sâmburii, pune-le într-un castron și amestecă-le cu cele două linguri de zahăr. Lasă-le să stea câteva minute. Încălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt sau tapetează-o cu hârtie de copt. Într-un bol mare, mixează untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare. Dacă folosești esență de vanilie, adaug-o acum. Adaugă făina și praful de copt și amestecă până când obții un aluat omogen.
Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează-l cu o spatulă. Așază cireșele peste aluat, distribuindu-le uniform. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când blatul este rumen și trece testul scobitorii (atunci când introduci o scobitoare în mijlocul prăjiturii, aceasta iese curată).
După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi o poți transfera pe un grătar pentru a se răci complet. După ce s-a răcit complet, presară zahăr pudră deasupra prăjiturii. Taie în bucăți și servește cu poftă.
Această prăjitură cu cireșe este minunată atât caldă, cât și rece, și merge de minune cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu o cană de ceai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News